Misteriozna čaša

Zbog greške u sceni 'Igre prijestolja' lanac kafića dobio reklamu svih reklama

Nikome nije jasno kako se unutar srednjovjekovnih scena našla moderna kartonska čaša za kavu
Čaša kave unutar epizode 'Igre prijestolja'
 YouTube

Zahvaljujući misterioznoj kartonskoj čaši kave u zadnjoj emitiranoj epizodi 'Igre prijestolja' Starbucks je dobio besplatnu reklamu o kakvoj nisu mogli ni sanjati.

Naime, obožavatelji planetarno popularne televizijske serije unutar jedne scene primijetili su čašu poznatog lanca kafeterija koja je stajala ispred kraljice Daenerys Targaryen.

Cijeli slučaj izazvao je lavinu reakcija na društvenim mrežama, a nikome nije jasno kako se unutar srednjovjekovnih scena, pokraj velikih krigli i čaša u obliku slonovske kljove, našla moderna kartonska čaša za kavu.

Prema navodima Market Watcha, čaša je unutar scene završila sasvim slučajno, te i dalje nije poznato da li je uistinu riječ o proizvodu Starbucksa.

Da se ovdje uistinu radilo o prikrivenom oglašavanju, poznati lanac kafeterija za ovakvu reklamu morao bi izdvojiti i do milijun dolara.

- Kada je u pitanju broj gledatelja, ovo seriju možemo usporediti sa Super Bowlom. Usporedbe radi, cijena prikrivenog oglašavanja u filmskoj franšizi 'Transformeri' iznosila bi od 250.000 do milijun dolara – pojasnio je Stacy Jones, izvršni direktor Hollywood Brandeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:21