Pripreme za izlazak

Zbog Brexita Londonska burza otpušta 250 radnika: 'Otpuštanja će zahvatiti cijelu grupu'

Cilj je uštedjeti 30 milijuna funti godišnje, pri čemu ipak neće ostvariti zacrtanu maržu temeljne dobiti
Londonska burza
 Eddie Keogh/File Photo / REUTERS

London Stock Exchange Group (LSE) najavila je u petak da će otpustiti 250 radnika kako bi uštedjela na troškovima u sklopu priprema za izlazak Britanije iz Europske unije.

Cilj je uštedjeti 30 milijuna funti godišnje, pri čemu u kompaniji ističu da unatoč tome neće ostvariti zacrtanu maržu temeljne dobiti za ovu godinu od oko 55 posto s obzirom na planiranu kapitalnu potrošnju. Otpuštanja će zahvatiti sve dijelove poslovanja, a fokusirat će se na smanjeno udvostručavanje poslova, istaknuo je izvršni direktor David Schwimmer. Svi dijelovi grupe, uključujući one za koje se procjenjuje da će biti najteže pogođeni Brexitom, poput kliringa, i dalje dobro posluju, bez promjena u tržišnoj poziciji, naglašava Schwimmer.

"Jako smo dobro pripremljeni za sve scenarije Brexita", kazao je čelnik LSE-a novinarima.

"Očekujemo da će prilike za rast na međunarodnoj razini amortizirati eventualne nepovoljne trendove na tržištu u 2019.", naglasio je Schwimmer.

Trgovinska platforma Turquoise podnijela je zahtjev za izdavanjem dozvole za otvaranje centra u Amsterdamu koji bi nakon Brexita trebao pružati usluge klijentima u Europskoj uniji. Schwimmer očekuje da će nizozemski regulatori uskoro odobriti njihov zahtjev.U slučaju da Britanija s EU-om postigne dogovor o tranzicijskom razdoblju, dionicama čije su cijene iskazane u eurima i dalje će se trgovati u Londonu, dodaje on.

Prema danas objavljenom poslovnom izvješću LSE grupa zaključila je prošlu godinu s 15 posto većom prilagođenom operativnom dobiti, od 931 milijun funti (1,23 milijarde dolara). Ukupni su prihodi porasli devet posto, na 2,14 milijardi funti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 10:57