Velik značaj za istok zemlje

Završila izgradnja Šokačke magistrale, trajala je gotovo 25 godina

Cestu je u promet pustio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković
Ilustracija
 Goran Sebelic / Hanza Media

Nešto manje od devet kilometara duga dionica Šokačke magistrale između Otoka i Slakovaca u općini Stari Jankovci puštena je u petak u promet, čime je završila gradnja te prometnice duge ukupno oko 70 kilometara koja se gradila gotovo 25 godina te je najkraća cestovna veza Vukovara s autocestom Županja-Lipovac.

Cestu je u promet pustio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekavši kako je gradnja dionice Otok-Slakovci koštala 22 milijuna kuna, a sama cesta ima ogromno značenje za istok Hrvatske.

"Završetak izgradnje ove ceste ne znači i kraj naših ulaganja u Vukovarsko-srijemsku županiju. U rujnu očekujemo i otvaranje istočne obilaznice grada Vinkovaca. Očekujemo i potpis ugovora za obnovu i rekonstrukciju željezničke pruge Vinkovci-Vukovar koja je financirana od strane EU, a potpisan je i predugovor za finaciranje prve faze izgradnje Srijemske transverzale", kazao je Butković.

Otočki gradonačelnik Josip Šarić zahvalio je svim vukovarsko-srijemskim županima tijekom čijih je mandata trajala gradnja Šokačke magistrale rekavši kako je ta prometnica, osim za građane, važna i za gospodarstvo jer povezuje luke Vukovar i Brčko te dobar dio Vukovarsko-srijemske županije s zračnom lukom Osijek.

Po riječima vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića, Šokačka magistrala već je postala prometna žila kucavica županjske Cvelferije i područja koje gravitira gradu Otoku povezujući ta dva područja najkraćom cestovnom vezom.

Cesta Otok-Slakovci otvorena je u sklopu obilježavanja Dana grada Otoka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:39