PRILIKA ZA MLADE

Završena prva faza natjecanja Unija Izazov 2021

Pravo sudjelovanja imali su pojedinci ili timovi mladih između 18 i 25 godina

Pobjednice izazova u Hrvatskoj: Tea Augustinović i Lucija Kovačević

 Unija Grupa

U protekla dva mjeseca Unija Grupa organizirala je svoje prvo natjecanje za studente i učenike pod nazivom Unija Izazov te privela kraju prvu fazu istog. Pravo sudjelovanja imali su pojedinci ili timovi mladih između 18 i 25 godina. U prvoj fazi, koja je finalizirana u prosincu ove godine, sudionici su se natjecali lokalno - unutar svojih država, priopćili su iz Unija Grupe.

Ukupna vrijednost dodijeljenog nagradnog fonda iznosi 12.000 EUR, a priliku osvojiti dodatnih 5.000 EUR i postati regionalni pobjednik ovog natjecanja imaju timovi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Srbije u siječnju 2022. godine.

Osnovni cilj Unija Izazova 2021 je upoznavanje mladih s radom modernih računovodstvenih tvrtki, kao i stjecanje posebnih znanja i vještina praktičnim djelovanjem. Natjecanje, pored vrijedne nagrade nudi i izvanrednu šansu za najbolje sudionike kojima će se pružiti mogućnost zaposlenja unutar tvrtke, ističe se u priopćenju.

Tea Augustinović i Lucija Kovačević, studentice treće godine ekonomije i poslovne ekonomije u Rijeci, pobjednice su Izazova u Hrvatskoj. „Od natjecanja smo očekivale novo poslovno iskustvo, a također i nova znanja koja će nam pomoći u daljnjem radu i obrazovanju. Zadovoljne smo iskustvom te se veselimo regionalnom natjecanju!“, poručile se studentice.

image

Pobjednice izazova u Hrvatskoj: Tea Augustinović i Lucija Kovačević

Unija Grupa

Titulu najboljih u Sloveniji ponijeli su studenti Timotej Giacomelli i Domen Flakus Bosilj.

Tim srednjoškolaca iz Goražda „Inovativci“ kreirao je najbolji Poslovni plan u Bosni i Hercegovini. „Unija Izazov bio je u pravom smislu riječi "izazov" za nas, budući kako smo učenici srednje škole. Ovo natjecanje predstavlja veliko iskustvo za sve učenike koji planiraju studirati ekonomiju“, poručili su Irma Pjano i Fadil Peštek.

Tim Univerziteta Singidunum Beograd pobjednički je tim u Srbiji. Tim čine Mića Mišljenović, Emilija Ljubinković i Stefan Milan Paunović Mirić. „Na natjecanje bih se definitivno ponovo prijavio. Smatram kako smo mi kao pobjednici ovog natjecanja ambasadori istog i rado ću ga preporučiti prijateljima“, poručili su iz ovog tima.

U Sjevernoj Makedoniji studentice Natalija Atanasova i Sanja Velkakova proglašene su pobjednicama Unija Izazova: „Takmičenje je bilo prava prilika pokazati svoje vještine pisanja poslovnog plana i iskoristiti svoje fakultetsko obrazovanje. Radujemo se regionalnom natjecanju za koje sigurno znamo kako će biti nevjerojatno iskustvo. Unija Grupa, koja je organizirala ovaj Izazov zaslužuje biti promovirana među svim generacijama jer nudi sjajnu priliku za rast i razvoj u poslovnom svijetu“, kažu ove dvije studentice.

Polaznik magistarskog studija Ekonomskog fakulteta u Podgorici, Armin Erović, najbolji je sudionik Unija Izazova u Crnoj Gori. Armin ističe: „Veoma mi je drago kako se ovakav vid natjecanja uopće održao, a posebno bih istaknuo kako je Unija Grupa, kao pokretač same ideje, još jednom pokazala zašto se nalazi na liderskoj poziciji svoje industrije. Naravno, osim stalnog napredovanja same Grupe, tvrtka razmišlja i o budućnosti te primjeni različitih tehnoloških rješenja u poslovanju, time nudeći novi doživljaj kako svojim klijentima, tako i zaposlenicima, obučavajući ih radu sukladno trenutnim kretanjima na tržištu.“

Druga faza natjecanja je regionalni izbor najboljeg Poslovnog plana u kojem će sudjelovati pobjednici prve faze natjecanja Unija Izazova 2021. Ova faza natjecanja će zbog epidemiološke situacije biti održana online, zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 21:01