nema ponuda

Završen javni poziv za kupnju 88,27 posto dionica 3. maja

O daljnjim aktivnostima oko unovčenja imovine stečajnog dužnika, tj. o načinu i uvjetima prodaje odlučit će vjerovnici na jednoj od budućih skupština
 Matija Djanjesic/Cropix

Na javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju 88,27 posto dionica koje Uljanik d.d. u stečaju drži u društvu 3. maj Brodogradilište, u zadanom roku nije se javila ni jedna pravna ili fizička osoba, doznaje se u petak od stečajne upraviteljica u Uljaniku Marije Ružić.

O daljnjim aktivnostima oko unovčenja imovine stečajnog dužnika, tj. o načinu i uvjetima prodaje odlučit će vjerovnici na jednoj od budućih skupština, rekla je Ružić za Hinu.

Javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju 88,27 posto dionica, koje Uljanik d.d. u stečaju drži u 3. maju Brodogradilištu d.d., objavljen je u početku srpnja na temelju odluke skupštine vjerovnika Uljanika iz svibnja ove godine.

Temeljni kapital 3. maja, čija je osnovna djelatnost gradnja brodova i plutajućih objekata, iznosi 181,2 milijuna kuna, a u pozivu je bilo navedeno da je Uljanik u stečaju imatelj 88,27 posto dionica - 1.249.568 dionica oznake 3MAJ-R-A i 350.000 dionica oznake 3MAJ-R-B. Dionice oznake 3MAJ-R-A uvrštene su na Zagrebačku burzu.

Javnim pozivom su zainteresirane osobe bile pozvane obaviti uvid u relevantne podatke o 3. maju, koji su dostupni na internetskim stranicama burze i 3. maja te potom iskazati interes za kupnju svih 88,27 posto dionica, koje Uljanik u stečaju drži u 3. maju.

Rok za podnošenje ponuda je bio do danas, 27. kolovoza do 14 sati, a zainteresirani su svoj interes mogli iskazati i dostaviti u obliku pisma namjere.

Prema podacima objavljenima na Zagrebačkoj burzi, Glavna skupština 3. maja je jučer utvrdila godišnja financijska izvješća za 2020. - izvješće o financijskom položaju na dan 31. prosinca 2020., s iznosom ukupne imovine od 381,1 milijun kuna te izvještaj o sveobuhvatnoj dobiti za godinu koja je završila s 31. prosinca 2020. s iskazanim gubitkom od 74,5 milijuna kuna. Usvojena su izvješća Uprave, Nadzornog odbora i revizora, a direktoru i Nadzornom odboru je dana razrješnica za poslovnu 2020. godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 07:12