MOJ POSAO

Zaposlenici odabrali najbolje poslodavce: Pogledajte koje su to tvrtke u 2023. godini zaslužile prestižno priznanje

Više od 7 tisuća zaposlenika sudjelovalo je u istraživanju

Infinum, Strojarska

 Ranko Suvar/Cropix

Više od 7 tisuća zaposlenika sudjelovalo je u istraživanju portala MojPosao, nakon kojeg su se iskristalizirali najbolji poslodavci u 2023. godini. A to su Infinum, The Productive Company i Kodilion.

U istraživanju je osim izbora najboljeg poslodavca bilo i pitanja o zadovoljstvu radnicika, stoji u priopćenju. Ispitivanje zaposlenika vršeno je putem alata Pulser za istraživanje zadovoljstva zaposlenika.

Cilj istraživanja je utvrditi u kojim tvrtkama trenutno vlada najbolje radno okruženje u Hrvatskoj, a kompanije koje ostvare najbolje rezultate proglašavaju se Najboljim poslodavcima za tekuću godinu.

Na svečanosti održanoj u Hotelu Zonar u Zagrebu, MojPosao, vodeći portal za oglašavanje radnih mjesta u Hrvatskoj i član Alma Career grupacije, proglasio je Najbolje poslodavce u Hrvatskoj, temeljem rezultata Pulser - Istraživanja zadovoljstva zaposlenika.

Najbolji od najboljih su Infinum, The Productive Company i Kodilion

Tvrtke su svrstane u 3 kategorije ovisno o veličini prema broju zaposlenika: male (20 do 50 zaposlenika), srednje (51 do 250 zaposlenika) te velike (251 ili više zaposlenika). Tvrtke s manje od 20 zaposlenika mogu provesti istraživanje, ali ne ulaze u izbor najboljih.

Najbolji poslodavci u 2023. u kategoriji velikih tvrtki su:

1. Infinum d.o.o.

2. ZUBAK GRUPA d.o.o.

3. Rimac Technology d.o.o.

U kategoriji srednjih tvrtki najbolji poslodavci su:

1. The Productive Company d.o.o.

2. Ars Futura d.o.o.

3. Porsche Digital Croatia d.o.o.

Najbolji poslodavci u kategoriji malih tvrtki za 2023. godinu su:

1. Kodilion d.o.o.

2. Netgen d.o.o.

3. Pontis Technology d.o.o.

Također, sve tvrtke koje prvi put sudjeluju u istraživanju ulaze u konkurenciju za priznanje Best new entry, a ovogodišnji dobitnik je tvrtka Pontis Technology.

Osim po veličini tvrtke se promatraju i unutar djelatnosti u kojoj posluju. U djelatnosti Informacijskih tehnologija najiznimniji rezultat ostvarila je tvrtka The Productive Company, u proizvodnji MICRO-LINK, dok je u djelatnosti trgovine najbolji rezultat postigla tvrtka ZUBAK GRUPA.

Ove godine po prvi put su dodijeljena priznanja i tvrtkama koje posluju u djelatnosti financija, gdje je najbolji rezultat ostvarila Kentbank d.d., odnosno u turističko-uslužnoj djelatnosti, gdje je najbolje ocjene zaposlenika zaslužila tvrtka NOVA GRATIA d.o.o

Posvećenost poslu i izazovnost radnih zadataka posebno su na cijeni

Ove godine je u istraživanju sudjelovalo 39% srednjih, 35% malih, 21% velikih i 5% mikro tvrtki te više od 7.100 zaposlenika, što predstavlja značajan udio od ukupno 10.000 radnika koliko zapošljavaju tvrtke sudionice istraživanja.

Prosječna ocjena svih tvrtki koje su sudjelovale u istraživanju iznosi 3,29 (od mogućih 4), što predstavlja blagi pad u odnosu na prošlu godinu kada je prosječna ocjena bila 3,35.

Zaposlenici su i ove godine najvišim ocjenama ‘nagradili‘ Radne uvjete i Izazovnost radnih zadataka, dok najviše prostora za napredak poslodavci imaju u području Osobnog rasta i razvoja zaposlenika te Organizacije rada.

S druge strane, upravo su kategorije Organizacija rada i Osobni rast i razvoj te Uključenost u donošenje odluka ono što najbolje poslodavce čini iznimnim, odvajajući ih od konkurencije.

Koliko radnika je angažirano?

Dio upitnika obuhvaća i mjerenje angažiranosti zaposlenika, odnosno njihove motivacije da dodatno doprinose razvoju i rastu tvrtke u kojoj rade.

Sveukupno gledano, 39% zaposlenih je angažirano, dok 58% radnika ne pokazuje izražen interes za davanje dodatnog doprinosa razvoju tvrtke. Dozu prijeko potrebnog optimizma pronalazimo u podatku kako je svega 2% radnika nemotivirano.

S druge strane, postotak angažiranih radnika kod ‘Najboljih poslodavaca‘, odnosno u tvrtkama dobitnicama nagrada, je kudikamo veći te iznosi visokih 73%.

Jesmo li lojalni i skloni preporučiti našeg poslodavca drugima?

Istražili smo i lojalnost radnika u Hrvatskoj, provjeravajući jesu li spremni preporučiti svoje radno mjesto ili tvrtku obitelji i prijateljima.

Osobe koje su entuzijastične u preporuci svog poslodavca smatramo "promotorima", one koje su neodlučne označavamo kao "pasivne", dok su radnici s izraženim neprijateljskim stavom prema preporuci svog poslodavca klasificirani kao "kritičari tvrtke".

Među sudionicima istraživanja, otkrili smo 52% promotora i 34% pasivnih radnika, dok 14% zaposlenih izražava kritički stav prema svom poslodavcu.

Kao i ranije, ističe se u priopćenju, ‘Najbolji poslodavci‘ zapošljavaju veći broj promotora u odnosu na prosjek istraživanja.

Usporedno s ovim istraživanjem, tijekom godine smo proveli nacionalno istraživanje s istim pitanjem, na oko 2.000 ispitanika, a rezultati su gotovo dijametralno suprotni - na nacionalnoj razini imamo samo 12% promotora, 23% pasivnih radnika te čak 65% kritičara.

O Istraživanju zadovoljstva zaposlenika

Prije 16 godina, točnije 2007. godine, Istraživanje zadovoljstva zaposlenika - sadašnji PULSER, lansiran je kao projekt koji je među poslodavcima trebao proširiti svijest o važnosti osluškivanja stavova, mišljenja i potreba njihovih zaposlenika. Istovremeno koristan za poslodavce, ali i za zaposlenike.

Tijekom godina alat se mijenjao sukladno promjenama u načinu poslovanja tvrtki, razvojem odnosa tvrtki prema zaposlenicima, stanju na tržištu rada i trendovima koje pokreće HR zajednica u Hrvatskoj i svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2024 17:18