Dodatno nagrađivanje

Zaposlenici Importanne grupe dobit će božićnice i bonuse u vrijednosti do 7.500 kuna

Ciril Zovko pozdravio je odluku Vlade o rastu neoporezivog dijela za isplatu božićnica, regresa i nagrada
Importanne galerija na Iblerovom trgu
 Ranko Šuvar / CROPIX

Importanne grupa izvijestila je u ponedjeljak da će njezinih 280 zaposlenika dobiti božićnice i bonuse u vrijednosti do 7.500 kuna, zahvaljujući novim mjerama Vlade.

"Uprava tvrtke Importanne d.o.o. donijela je odluku po kojoj će svih 280 zaposlenih djelatnika dobiti božićnice i bonuse u vrijednosti do 7.500 kuna. Importanne grupa svojim djelatnicima godinama isplaćuje božićnicu u iznosu od 2.500 kuna, a zahvaljujući novim mjerama, ove godine se uvode bonusi i nagrade u vrijednosti do 5.000 kuna", ističe se u priopćenju.

Predsjednik Uprave i vlasnik Importanne grupe Ciril Zovko pozdravio je odluku Vlade o povećanju neoporezivog dijela za isplatu božićnica, regresa i nagrada, poručivši da je kvalitetan radnik ključ uspjeha za tvrtku i da su sve mjere koje rasterećuju cijenu rada dobrodošle.

U sastavu Importanne grupe posluju tvrtke koje upravljaju s trgovačkim centrima Importanne centar i Galleria Business Center u Zagrebu i hotelskim lancem Importanne Hotels & Resort u Dubrovniku.

Sukladno najavama ministra financija Zdravka Marića, 30. studenoga ove godine u Narodnim novinama objavljen je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o porezu na dohodak, koji je stupio na snagu 1. prosinca. Prema izmijenjenom pravilniku, porez na dohodak se ne plaća na isplaćene nagrade za radne rezultate i druge oblike dodatnog nagrađivanja radnika, kao što su dodatna plaća, dodatak uz mjesečnu plaću i slično, u iznosu do 5.000 kuna.

Uz već ranije propisano da je božićnica do 2.500 kuna neoporeziva, ukupni godišnji neoporezivi primitci izmijenjenim pravilnikom penju se na 7.500 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:26