Očuvano poslovanje

Zahvaljujući dobrim rezultatima u 2019. Adris i ove godine zadržao financijsku stabilnost

Adris grupa je u 2019. ostvarila neto dobit od 506 milijuna kuna, što je rast od 13,4 posto prema godini ranije
Ante Vlahović, Adris grupa
 Jure Mišković / HANZA MEDIA

Adris grupa je zahvaljujući rezultatima ostvarenim u 2019. i prethodnih godina zadržala financijsku stabilnost, što joj omogućuje dovršetak započetih i pripremu planiranih investicija te prevladavanje posljedica krize izazvane pandemijom koronavirusa, objavili su u petak iz te rovinjske tvrtke.

Na današnjoj sjednici Nadzorni odbor Adrisa dao je suglasnost na prijedlog odluke o sazivanju glavne skupštine te su usvojeni prijedlozi odluka za skupštinu. Uz ostalo, usvojen je prijedlog odluke o usvajanju godišnjih financijskih izvještaja za 2019. , a donesene su i odluke o prilagodbi organizacije s ciljem sprečavanja i ublažavanja negativnih posljedica Covida- 19 na poslovanje.

Adris grupa je u 2019. ostvarila neto dobit od 506 milijuna kuna, što je rast od 13,4 posto prema godini ranije. Neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 402 milijuna kuna i 31 posto je veća. Ukupni prihodi lani su iznosili 6,3 milijarde kuna, što je rast od šest posto. Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 5,4 milijarde kuna i veći je za šest posto. Prihodi ostvareni na inozemnim tržištima veći su za pet posto i iznose 1,6 milijardi kuna.

U skladu s ranije postavljenim ciljevima jačanja dugoročne održivosti - što se u novonastalim okolnostima postiže očuvanjem likvidnosti, smanjenjem troškova i povećanjem operativne učinkovitosti te pojednostavljivanjem organizacije - tvrtka nastavlja s provođenjem dodatnih mjera i aktivnosti radi ublažavanja negativnih posljedica pandemije koronavirusa, ističu.

Navode i da nakon što je na prošloj sjednici donesen prijedlog odluke glavnoj skupštini o neisplati redovne dividende, NO je danas donio odluku o organizacijskim promjenama. Naime, NO je na sjednici održanoj 27. travnja odlučio da neće predložiti isplatu dividende.

Na današnjoj sjednici NO donesena je i odluka da će se Uprava u sljedećem razdoblju sastojat će se od jednog člana, dosadašnjeg predsjednika Uprave Marka Remenara. Članovima Uprave Damiru Vanđeliću i Robertu Škopcu prestaje mandat na toj funkciji. S obzirom da je dosadašnjim članovima NO istekao mandat, skupštini je predložen novi sastav - uz dosadašnje članove, za novog člana NO je predložen Boris Nemšić. NO je također dao suglasnost na prijedlog odluke o sazivanju glavne skupštine 7. srpnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:04