Nova suradnja

Zagrebački Ekonomski fakultet surađuje s PwC Hrvatska: 'Želimo povezati teoriju i struku'

EFZG i PwC Hrvatska organizirat će edukacije kojima će udružiti iskustvo s teoretskim znanjima
Svečano potpisivanje ugovora o suradnji Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i PwC Hrvatska
 imc-agencija // PRESS

Zagrebački Ekonomski fakultet započeo je suradnju s PwC Hrvatska s ciljem prijeko potrebnog povezivanja teorije i struke kako u redovitoj fakultetskoj nastavi, tako i u programima cjeloživotnog obrazovanja.

- Svakog dana svjedočimo sve većoj potražnji za programima cjeloživotnog učenja te nužnosti povezivanja struke i teorije. Upravo zato odlučili smo započeti stratešku suradnju s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, u sklopu koje udružujemo naša znanja i iskustva iz prakse s teoretskim znanjima profesora s Ekonomskog fakulteta – objasnio je novu suradnju Hrvoje Jelić, član uprave Pwc Hrvatska.

Prvi korak u tome provođenje je edukacije "Osnove porezne pismenosti: porezni i računovodstveni aspekti poreza na dohodak, dobit i PDV-a" koja će se održati za mjesec dana. U sklopu tog će programa polaznici naučiti sve što trebaju znati o osnovnim vrstama poreza te kako obračunati porez na dohodak, dobit i PDV, a dobit će i potrebne porezne savjete o mogućnostima zakonitog poboljšanja poreznog položaja, odnosno smanjenje poreznog opterećenja. Edukacija će se sastojati od klasičnih predavanja, ali i od poreznih i računovodstvenih radionica te će se koristiti i metoda analize slučaja te mnogobrojni primjeri iz prakse.

- Strateški interes Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu je jačanje povezanosti ekonomske znanosti i gospodarskih subjekata. Današnjim potpisivanjem ugovora učinili smo još jedan korak više, a provođenje edukacije "Osnove porezne pismenosti: porezni i računovodstveni aspekti poreza na dohodak, dobit i PDV-a" tek je prvi projekt u okviru zajedničke suradnje. Uspješnom realizacijom ovakvih programa polaznicima će se omogućiti stjecanje konkretnih praktičnih znanja i vještina koje će moći primijeniti u svom poslovanju – izjavio je Jurica Pavičić, dekan Ekonomskog fakulteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:57