POČINJU U STUDENOM

Zagrebačka tvrtka INsig2, riječki Ventex i zagrebački TMD Travel educirat će cyber-policajce iz cijele Europe

Pobijedili su na natječaju Ureda Europske komisije za borbu protiv prijevara (OLAF)

Ilustrativna fotografija

 /Sergiy Artsaba/panthermedia/profimedia

Konzorcij predvođen zagrebačkom tvrtkom INsig2 pobijedio je na natječaju Ureda Europske komisije za borbu protiv prijevara (OLAF) te potpisao četverogodišnji ugovor vrijedan sedam milijuna eura za edukaciju europskih policijskih istražitelja u području digitalne forenzike, izvijestio je INsig2 u ponedjeljak.

Uz INsig2, konzorcij čine riječki Ventex i zagrebački TMD Travel.

INsig2 i partneri tako će ponovno organizirati i provesti edukacijske treninge iz područja digitalne forenzike i analitike za policijske istražitelje iz zemalja članica Europske unije i drugih država u kojima EU financira projekte.

Edukacije bi trebale započeti u studenom ove godine. Kao i dosad, po jednoj edukaciji sudjelovat će oko 120 istražitelja. Održavat će se u zemljama članicama Europske unije.

"Ovo je naš treći ugovor ovog tipa. Prvi smo dobili 2013. godine, a drugi 2018. godine, rekao je Goran Oparnica, direktor INsig2-a. "Izuzetno smo ponosni što smo treći put pobijedili na ovom izuzetno zahtjevnom natječaju i potpisali novi četverogodišnji ugovor vrijedan 7 milijuna eura za edukaciju europskih istražitelja iz područja digitalne forenzike i operativno kriminalističke analitike."

image

Goran Oparnica

Program edukacije obuhvatit će širok spektar područja digitalne forenzike, uključujući digitalne istrage Windows, Mac i Linux računala, mobilnih i pametnih telefona, forenziku mreža, internet forenziku, forenziku dronova, analizu kriptiranih podataka, osnove kriminalističko-operativne analitike, analizu i sprječavanje financijskih prevara, big data analitiku i open source intelligence.

INsig2 je s partnerima zadužen za kompletno opremanje učionica, organizaciju smještaja i putovanja polaznika te realizaciju treninga.

Kroz dva prethodna ugovora, na edukacijama je sudjelovalo oko dvije tisuće istražitelja iz 50-tak zemalja.

"Edukaciju provode prvenstveno naši zaposlenici, stručnjaci INsig2 iz Hrvatske, ali za određena specifična područja angažiramo stručnjake iz cijeloga svijeta. Naša posvećenost izvrsnosti i kontinuiranom unapređenju vještina istražitelja prepoznata je i cijenjena, što nam omogućuje daljnji rast," dodao je Oparnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 12:18