OŽUJSKO LEGENDARNO

Zagrebačka pivovara na tržište izbacila novo pivo, kažu da je riječ o prvom trosladnom u Hrvatskoj

"Riječ je o lager pivu u čijoj proizvodnji su korištene tri vrste slada i posebne vrste hmelja"
 Ino Zeljak/Zagrebačka pivovara

Zagrebačka pivovara, najveći hrvatski proizvođač piva, predstavila je novo pivo - Ožujsko Legendarno. Radi se, kako navode u priopćenju, o "posebnom trosladnom pivu bogatog okusa s notama karamelnog slada i upečatljive zlatno-bakrene boje napravljenog s dodatkom odabranih sorti plemenitog hmelja" što ga, kažu, čini jedinstvenim na tržištu.

- Novo pivo utjelovljuje tradiciju, inovativnost te beskompromisnu kvalitetu koja se u proizvodnji Ožujskog piva njeguje već više od stoljeća. Ožujsko Legendarno nastalo je kao rezultat praćenja tržišnih trendova gdje je uočena sve veća preferencija potrošača prema bogatijim i slađim okusima piva, navodi Zagrebačka pivovara u priopćenju.

- Drago nam je što smo u godini u kojoj slavimo 130 godina Zagrebačke pivovare i Ožujskog piva lansirali novo, kvalitetno pivo koje će se, uvjereni smo, svidjeti našim potrošačima. Stvaranje Ožujsko Legendarnog bilo je praćeno velikim uzbuđenjem svih uključenih zaposlenika. Osim što je riječ o specifičnom tipu piva, proces je dodatno bio poseban i po izvrsnoj suradnji među timovima. Iako nije jednostavno razviti nešto sasvim novo, proces nastanka Legendarnog za nas je bio jedan od onih projekata na kojem se radilo s velikim entuzijazmom i posvećenošću, rekla je direktorica marketinga Zagrebačke pivovare Ana Štebih Pinjuh.

Ožujsko Legendarno sadrži visokokvalitetne sastojke pa je proces proizvodnje zahtijevao svo znanje majstora pivara, kažu u Zagrebačkoj pivovari. Tomislav Bačurin, majstor pivar i menadžer proizvodnje piva, iznimno je ponosan na rezultat.

- Kao najvažniji adut izdvajamo punoću okusa. Riječ je o lager pivu u čijoj proizvodnji su korištene tri vrste slada i posebne vrste hmelja što je rezultiralo bogatim i zaokruženim okusom piva. Naši ljudi koji su sudjelovali u procesu izvrsno su prihvatili projekt i pristupili mu s puno entuzijazma. U Zagrebačkoj pivovari rade istinski ljubitelji piva što je u procesu nastanka Legendarnog posebno došlo do izražaja, istaknuo je.

Ožujko Legendarno pivo prvo je trosladno pivo u Hrvatskoj, napominju u Zagrebačkoj pivovari te dodaju da ono sadrži i dvije vrste plemenitih hmeljeva starih njemačkih sorti, "što mu daje izraženu zlatnu boju i uravnoteženi puni okus s notama karamele i slada te ono posjeduje blagu aromatičnu gorčinu".

Dostupno je u staklenim bocama od 0,5 i 0,33l te u limenci od 0,5l.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2022 20:46