donacija

Zagrebačka pivovara donirala 500 tisuća kuna za pomoć stradalima u potresu

Osim novčane donacije, Zagrebačka pivovara je donirala i 300 paketa izotoničnog napitka Hidra za angažirane na terenu u Sisačko-moslavačkoj županiji, a u zagrebačkoj Pivani pripremali su se topli obroci za stradale na ugroženim područjima
 Goran Mehkek/Cropix

Zagrebačka pivovara donirala je 500 tisuća kuna za pomoć stradalima u razornim potresima koji su pogodili područje Petrinje, Gline, Siska i okolice. Cjelokupan iznos uplaćen je na račun Državnog proračuna Republike Hrvatske namijenjen donacijama financijskih sredstava u akciji Pomoć za obnovu nakon potresa. Osim novčane donacije, Zagrebačka pivovara je donirala i 300 paketa izotoničnog napitka Hidra za angažirane na terenu u Sisačko-moslavačkoj županiji, a u zagrebačkoj Pivani pripremali su se topli obroci za stradale na ugroženim područjima.

„Posljednji događaji još su nas jednom podsjetili koliko smo ranjivi, ali i koliko smo potrebni jedni drugima. Val zajedništva i solidarnosti koji je zahvatio cijelu zemlju, regiju, pa i svijet, za pomoć nastradalima jednostavno - ostavlja bez riječi. Kao kompanija željeli smo dati svoj doprinos, te se nadamo da će i ova donacija Zagrebačke pivovare pomoći onima kojima je najpotrebnije. Pronađimo dodatnu snagu i hrabrost u sebi u ovim zahtjevnim vremenima. Zajedničkim snagama izgradit ćemo bolje sutra“, istaknuo je Miroslav Holjevac predsjednik uprave Zagrebačke pivovare.

Zagrebačka pivovara i Ožujsko pivo su i nakon zagrebačkog potresa donirali milijun kuna pomoći. Naime, u sklopu društveno odgovorene kampanje Dobri ljudi financijska sredstva su donirana udrugama i zakladi koje su svojim inicijativama i aktivnostima bezrezervno pomagale potrebitima: Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, Plavom telefonu, Fondu 5.5 i Hrvatskoj mreži za beskućnike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. veljača 2024 21:46