SVE IDE GORE

Zagrebačka frizerka otkrila koliko bi moglo poskupjeti šišanje: ‘Neki si više neće moći priuštiti da nam često dolaze‘

- Prvo će kolege ići s otpuštanjem djelatnika što nije dobro za društvo i gospodarstvo, a neki će morati staviti ključ u bravu, objasnila je

Ilustracija 

 Gianni Diliberto/Caia Image/Profimedia

Dok očekuju nove račune, brojne tvrtke i obrtnici strahuju kako će ih platiti. Prije svega plin, čija je cijena otišla u nebo.

Spomenka Krebz, vlasnica jednog frizerskog salona u centru Zagreba progovorila je o daljnjim planovima za poslovanje s obzirom na sve veći rast cijena, piše RTL.

Krebz je kazala da su u salonu povećanje cijena plina osjetili još prošle godine.

- Već od 11. mjeseca osjećamo poskupljenje gdje je račun bio 70 posto veći. U 12. mjesecu je bio 400 posto veći, a za prvi mjesec je 500 posto veći račun za plin, kazala je.

Krebz je objasnila i kako će zbog toga morati dignuti cijene, ne samo ona, već i drugi obrtnici u Zagrebu.

- Tko koristi plin, tko se grije na njega, te cijene će se morati ukalkulirati u cijenu usluge jer je to lančano vezano. Svima će poskupiti cijene i to će se osjetiti, rekla je.

Kazala je i kako će cijena frizerskih usluga rasti 20 do 30 posto. Na pitanje hoće li to za neke značiti i ključ u bravu, Krebz odgovara potvrdno.

- Prvo će kolege ići s otpuštanjem djelatnika što nije dobro za društvo i gospodarstvo, a neki će morati staviti ključ u bravu, objasnila je.

Komentirala je i što kažu mušterije.

- Osjete poskupljenje hrane, povrća i svega ostalog. Njima će usluge biti luksuz, neće moći redovito dolaziti kao do sada. Pandemija je učinila svoje, potres, a ova godina je s ulaskom eura kod nas tako da će sve skupa biti ne znam kako, kazala je.

Komentirala je potez Gradske plinare Zagreb koja je ponudila poduzetnicima obročnu otplatu duga za plin.

- Ništa nam ne bi značila otplata. Bitno je da se usuglasi Vlada da se računi smanje jer što znači obročna rata? Mi je moramo platiti, povećanja su svakim danom veća, tako da obročno na rate svejedno te dočeka. To nam nije rješenje, kazala je Krebz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:17