Obnova

Zaba uvela stambene kredite za obnovu nekretnina oštećenih potresom

Stambeni krediti za obnovu nekretnine oštećene potresom namijenjeni su za rekonstrukciju ili adaptaciju stambene nekretnine
 Bruno Konjević / CROPIX

Građanima kojima je tijekom nedavnog potresa u Zagrebu oštećena nekretnina, Zagrebačka banka omogućila je posebne kredite po povoljnijoj kamatnoj stopi.

Stambeni krediti za obnovu nekretnine oštećene potresom namijenjeni su za rekonstrukciju ili adaptaciju stambene nekretnine (stan ili kuća), ili za kupnju ili izgradnju stambene nekretnine ako je oštećena nekretnina dobila oznaku da je neupotrebljiva za stanovanje, a obnova nije isplativa.

Stambene kredite za ovu namjenu, uz ispunjenje svih traženih uvjeta, Zaba nudi po kamatnoj stopi već od 2,45%, neovisno o valuti (HRK ili valutna klauzula u EUR), uz kombinaciju fiksne i promjenjive kamatne stope. Kredit se odobrava na rok otplate do 30 godina i to u iznosu do 2 milijuna kuna ili 250 tisuća eura.

Krediti do 100 tisuća kuna, odnosno 15 tisuća eura odobravaju se bez instrumenata kreditne zaštite. Također, Banka daje mogućnost uvećanja kredita za dodatnu namjenu opremanja nekretnine ili kupnje namještaja do 75 tisuća kuna.

Trošak procjene vrijednosti nekretnine i izradu troškovnika potrebnih radova za obnovu snosi Banka, a kredit se odobrava bez naknade za obradu kredita.

Zahtjev za ovaj kredit mogu podnijeti osobe koje su vlasnici ili suvlasnici stambene nekretnine (stan ili kuća) oštećene tijekom potresa na području Zagreba, Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske županije, odnosno u mjestu zahvaćenom potresom.

Sve informacije i uvjete kreditiranja stambenih kredita za obnovu nekretnine oštećene potresom možete pronaći na zaba.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2023 03:22