olakšavanje financijske situacije

Zaba klijentima pogođenim potresom omogućuje odgodu otplate kredita bez kamata

Kako bi im se olakšala financijska situacija, za klijente čija nekretnina ima crvenu oznaku Banka odobrava odgodu otplate kredita do 12 mjeseci, a za nekretnine sa žutom ili narančastom oznakom do 6 mjeseci, bez obračuna kamate u razdoblju odgode otplate
 Damir Krajac/Cropix

Zagrebačka banka (Zaba) pripremila je mogućnost ugovaranja odgode otplate kredita kao dugoročniju mjeru potpore za svoje klijente, fizičke osobe s područja pogođenih razornim potresom krajem prosinca lani u Sisačko-moslavačkoj županiji, priopćeno je u petak iz te banke.

Mjere se odnose na klijente Zagrebačke banke iz Sisačko-moslavačke, Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko - zagorske županije, navodi se u priopćenju.

Kako bi im se olakšala financijska situacija, za klijente čija nekretnina ima crvenu oznaku Banka odobrava odgodu otplate kredita do 12 mjeseci, a za nekretnine sa žutom ili narančastom oznakom do 6 mjeseci, bez obračuna kamate u razdoblju odgode otplate.

Za te klijente, Zaba u cijelosti preuzima i podmirenje troška javnog bilježnika za sklapanje dodataka ugovora, ističe se u priopćenju.

Klijentima sa žutom ili narančastom oznakom, pak, Banka može odobriti odgodu otplate kredita za dodatnih 6 mjeseci uz obračun kamate.

Odgodu otplate kredita mogu zatražiti i svi drugi klijenti bez obzira na stupanj oštećenja nekretnine, kao i klijenti koji ostvaruju dohodak kod poslodavca čije je poslovanje značajno pogođeno potresom. Tim klijentima Zaba odobrava odgodu otplate kredita do 6 mjeseci uz obračun kamate, dodaje se u priopćenju.

Zahtjeve za odgodu otplate kredita klijenti mogu osobno podnijeti u bilo kojoj poslovnici Zabe, zaključno do 31. ožujka 2021.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:47