duboko proizvodno znanje

Xiaomi ulaže 10 milijardi dolara u segment električnih vozila

Izvršni direktor je istaknuo kako Xiaomi ima snažan brend i jaku bazu korisnika te da ima ogromne financijske resurse koji mu omogućuju sigurna ulaganja
Lei Jun
 Niu Bo/AFP

Xiaomi Corporation započinje svoje poslovanje u segmentu pametnih električnih vozila službenom obavijesti burze u Hong Kongu. Lei Jun, osnivač, predsjednik i izvršni direktor Xiaomija, nedavno je izjavio da će ovaj segment poslovanja biti u sklopu tvrtke kćeri koja je u potpunom vlasništvu Xiaomija. U segment razvoja električnih vozila tijekom sljedećih 10 godina Xiaomi će uložiti ukupno 10 milijardi dolara . Lei Jun istovremeno će obnašati dužnost izvršnog direktora tvrtke s pametnim električnim vozilima.

- Odluka je donesena nakon brojnih rundi vijećanja među svim našim partnerima i ovo će biti konačni veliki poslovni projekt mog života. Spreman sam izložiti svoju osobnu reputaciju i boriti se za budućnost našeg pametnog električnog vozila! Odlučan sam u tome da vodim svoj tim u borbi za uspjeh električnog vozila - rekao je Lei Jun.

Xiaomi je trenutno na vrhuncu i počeo je postavljati temelje za novi segment poslovanja vezano uz pametna električna vozila tako da je u pismu zaposlenicima, Lei Jun je izjavio da Xiaomi ima posebne i jedinstvene prednosti u proizvodnji automobila.

- Pametna električna vozila iz temelja su preobrazila poslovni model tradicionalne automobilske industrije, a Xiaomi najdublje razumije poslovni model internetskih usluga zasnovan na hardveru. Xiaomi ima najopsežnije iskustvo u integraciji softvera i hardvera i najdublje proizvodno znanje u internetskoj industriji. Imamo pametni ekosustav koji je najveći po mjerilu, najraznolikiji u pogledu kategorije proizvoda i najaktivniji u pogledu korisničkih veza a imamo brojne temeljne tehnologije koje se mogu primijeniti na poslovanje pametnih električnih vozila - istaknuo je Lei Jun

Lei Jun je istaknuo kako Xiaomi ima snažan brend i jaku bazu korisnika te da ima ogromne financijske resurse koji mu omogućuju sigurna ulaganja.

- Pametna električna vozila predstavljaju jednu od najvećih poslovnih prilika u sljedećem desetljeću i predstavljaju nezamjenjivu komponentu pametnog življenja. Ulazak u ovaj posao prirodan je izbor za nas jer širimo svoj pametni AIoT ekosustav i ispunjavamo svoju misiju omogućavanja da svi na svijetu uživaju u boljem životu putem inovativne tehnologije - rekao je Lei Jun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:18