električni automobili

VW otvorio centar za istraživanje i razvoj baterija: ‘To je nacrt za povezivanje razvoja i proizvodnje‘

VW se nada da će mu novi pogon pomoći smanjiti ovisnost o baterijama proizvedenim u Aziji
 Christof Stache/AFP

Njemački proizvođač automobila Volkswagen otvorio je centar za istraživanje i razvoj za planiranu proizvodnju vlastitih baterijskih ćelija za vozila na električni pogon.

Volkswagen ulaže 70 milijuna eura u pogon na lokaciji buduće tvornice u Salzgitteru, a očekuje se da će stvoriti dodatnih oko 250 radnih mjesta.

Član upravnog odbora odgovoran za tehnologiju i komponente Thomas Schmall u ponedjeljak je otvorio laboratorij.

VW se nada da će mu novi pogon pomoći smanjiti ovisnost o baterijama proizvedenim u Aziji. Projekt je dio stalnog širenja palete električnih i hibridnih vozila VW-a koje tvrtka želi ubrzati.

Do kraja 2022. godine otprilike četvrtina od više od 1.000 zaposlenih u tvornici baterija u Salzgitteru radit će u laboratoriju.

Schmall je rekao kako će novi laboratorij biti jezgra globalnih napora kompanije u istraživanju baterija, te je svojevrsni "nacrt" za povezivanje razvoja i proizvodnje.

Drugi njemački proizvođači automobila također osnivaju vlastite tvornice baterija u sklopu napora da se ubrza razvoj u tom ključnom tehnološkom sektoru.

Opel je nedavno dobio državne poticaje za proizvodnju novih baterijskih ćelija u Kaiserslauternu, a Daimler je nedavno najavio svoju namjeru izgradnje osam "gigatvornica" za proizvodnju baterije električnih automobila diljem svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:35