nadoknada štete

VW mora platiti odštetu Prevent Grupi

VW je 31. ožujka 2019. jednostrano raskinuo ugovore s Prevent Grupom nakon kratkoročnog prekida isporuka zbog loših uvjeta poslovanja
 Ina Fassbender/AFP

Volkswagenova podružnica Škoda mora platiti odštetu TWB-u, članici grupe Prevent, nakon što je u ožujku 2019. raskinut ugovor o nabavci naslona za autosjedišta. Iako točan iznos odštete nije naveden u presudi Višeg regionalnog suda Celle, naknada bi se trebala odnositi na svu štetu koja je nastala ili će proizaći iz raskida ugovora koji je potpisan na razdoblje do kraja 2025.godine. Ova odluka je rezultat žalbe na prethodnu odluku Regionalnog suda u Hannoveru, te potvrđuje da je VW nezakonito prekinuo ugovor s grupom Prevent. Vijest je potvrđena iz Prevent Grupe.

Podsjetimo, VW je 31. ožujka 2019. jednostrano raskinuo ugovore s Prevent Grupom nakon kratkoročnog prekida isporuka zbog loših uvjeta poslovanja. Sudski postupci proizašli iz ovog spora još se vode na drugim sudovima i u drugim državama, a iz Preventa ovu presudu vide kao pozitivan signal za druge tekuće procese.

Osim isplate odštete, kako se doznaje, Škoda treba dati informacije i o tome koji su zamjenski dobavljači odabrani od travnja 2019.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2023 20:24