ENVER MORALIĆ

Vlasnik vinarije ‘Kutjevo‘ kupuje tvrtku u BiH specijaliziranu za preradu žitarica

Bijeljinska tvrtka navodno je bila na prodaji po cijeni koja je iznosila između tri i pol i četiri milijuna eura

Enver Moralić

 Bruno Konjevic/Cropix

Poduzetnik Enver Moralić, vlasnik vinarije "Kutjevo", kupac je tvrtke "Novi žitopromet" iz Bijeljine, a u tu je akviziciju uložio više od tri milijuna eura, objavili su mediji u BiH.

"Mi smo dogovorili kupnju, veći dio novca smo isplatili, čekamo da usuglasimo još neke detalje, ali de facto je dogovoreno sve", kazao je Moralić kako ga u utorak citiraju banjolučke "Nezavisne novine".

Bijeljinska tvrtka navodno je bila na prodaji po cijeni koja je iznosila između tri i pol i četiri milijuna eura, no točan iznos kojega je platio Moralić još nije objavljen.

"Novi žitopromet" specijaliziran je za preradu žitarica a Moralić je kazao kako planira zadržati i proširiti tu djelatnost jer ima na raspolaganju mlin za preradu, silose za skladištenje kao i pekarnu a računa i na suradnju s proizvođačima žitarica koje planira otkupljivati.

Dosadašnji vlasnik "Novog žitoprometa" bila je tvrtka "Pavgorod" iz Foče koja ju pogone u Bijeljini kupila početkom godine za 3,7 milijuna konvertibilnih maraka (14,8 milijuna kuna) nakon što je 2018. godine nad njima proglašen stečaj. Tadašnji "Žitopromet" nije imao dovoljno novca za plaćanje pšenice koju je planirao otkupiti.

Do otvaranja stečaja u prosincu 2019. godine "Žitopromet" je zapošljavao 113 radnika.

Moralić je kazao kako planira zadržati većinu sadašnjih zaposlenika "Novog žitoprometa".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. studeni 2023 18:08