Veliki planovi

Vlasnik Plodina: 'Želimo kupiti Konzum i biti prvi trgovac na hrvatskom tržištu!'

Plodine su i prihodom i dobiti najveća tvrtka u Primorsko-goranskoj županiji
Mile Ćurković
 Tea Cimas / Hanza Media

Plodine žele kupiti Konzum i time postati trgovački igrač broj jedan u Hrvatskoj, najavio je Mile Ćurković, vlasnik i predsjednik uprave Plodina u intervju za Novi list

- Novi vlasnici su bankari, vjerovnici, a moja je procjena da banci to nije temeljni posao, a čim konsolidira kompaniju, ovaj trgovački dio će prodati, za što se mi spremamo i to želimo, kazao je.

- Mislim da će cjelokupni proces konsolidacije trajati dvije do tri godine, i mi ćemo se kroz to razdoblje dodatno pripremati, tako da u pravom trenutku budemo u potpunosti spremni za tu potencijalnu akviziciju. To će biti najzanimljivija akvizicija za sve nas u ovom sektoru. Čekamo rasplet situacije u Agrokoru. Ne vjerujem da smo jedini zainteresirani, ali vjerujem da ćemo za preuzimanje Konzuma biti najspremniji. Jer tu nije riječ samo o financijama. Za to morate biti spremni kadrovski, organizacijski, logistički, a mi smo sve pretpostavke ostvarili, kaže Ćurković i dodaje da će onaj tko uspije kupiti Konzum biti definitivno glavni na hrvatskom maloprodajnom tržištu i više ga definitivno nitko neće moći prestići – kazao je za Novi list.

Dodao je i da je kriza u Agrokoru bila je opasna za cijelu ekonomiju, međutim, sve se dobro završilo u smislu da porezni obveznici nisu snosili posljedice, i to je najvažnije.

Inače, Plodine su i prihodom i dobiti najveća tvrtka u Primorsko-goranskoj županiji, a na top-listi trgovačkih lanaca u Hrvatskoj na drugom su, odnosno trećem mjestu, s udjelom između 10 i 20 posto, kao i Lidl i Kaufland. Konzum je i dalje prvi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2023 10:47