Novi investitor

Vlasnik Badela i Labuda 30 milijuna eura vrijednom projektu udahnuo novi život

Uz sada već dovršene dvije stambene zgrade, Raspudić treću zgradu planira pretvoriti u hotel s četiri zvjezdice
Ilustracija
 Vlado Kos / HANZA MEDIA

Dovršetkom posljednjeg kompleksa nekadašnjeg projekta Đakovo Centar slavonski grad posao je bogatiji za 99 novih stanova.

Kako prenosi Glas Slavonije, stanovi u prvom kompleksu A čija je cijena bila svega tisuću eura po kvadratu već su odavno rasprodani, dok su oni u B rezervirani.

Inače, u projekt 'mali grad u gradu' vrijedan više od 30 milijuna eura 2008. godine ambiciozno je krenula nekada vodeća projektantska kuća iz Slavonsko Broda, Projektgradnja, no ubrzo je od njega odustala. Krajem prošle godine, vlasnik nedovršenog objekta postao je đakovački poduzetnik Ante Raspudić.

Planirana izgradnja hotel

Uz sada već dovršene dvije stambene zgrade, Raspudić treću zgradu planira pretvoriti u hotel s četiri zvjezdice kako je i to zamislio i prethodni vlasnik.

- Velika je to investicija, moramo prije bilo kakvog početka provesti analize, ispitati tržište, potrebe, pa osluhnuti što oni kažu, kada je pravi čas za dovršetak lamele C u hotel. Jer, investicija je to gdje je povrat dugoročan, 20 do 25 godina, velika su ulaganja. Sigurno ću je raditi i bit će hotel, no samo je pitanje trenutka, do kojeg će lamela C biti najvjerojatnije konzervirana - kaže Raspudić.

Vlado Kos / Hanza Media
Katedrala u Đakovu

No, ističe kako ipak neće graditi hotel s pet zvjezdica kako je to prije planirano.

- Ni u kojem slučaju neću ići na hotel s pet zvjezdica. Velike kompanije, primjerice, imaju interne odluke da njihovi ljudi ne odsjedaju u hotelima iznad četiri zvjezdice, da na taj način pokažu društvenu osviještenost, društvenu odgovornost, a ne da odabirom hotela demonstriraju bahatost i rasipnost - dodaje Raspudić. U dosadašnjem stupnju izvedenosti lamele C već je u betonu izliveno i korito budućeg bazena hotela, nalazi se na trećem katu i gleda na - katedralu. Bit će to hotel s čak pedesetak soba, nakon dosadašnja dva takva objekta u Đakovu, najveći u gradu.

Sada gledam da sve stanove pustim u funkciju, a radove na lameli C u hotel odredit će pravi trenutak - dodaje Ante Raspudić.

Značajan dio "kvadrata" u ovom "gradu u gradu" čine poslovni prostori, u koje, ističe Raspudić, dolazi i drogerija dm, a čime ona u Đakovu napušta dosadašnju lokaciju na gradskom korzu. Može se pretpostaviti da je jedan od razloga za to i što kupci do prodavaonica na korzu ne mogu automobilom jer je ono stroga pješačka zona, a nova lokacija dm-a omogućit će praktički dolazak kupca automobilom do ulaznih vrata trgovine, to više što ovaj kompleks ima čak 270 parkirališnih mjesta, od kojih dio i u svojoj podzemnoj garaži, prvoj u gradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 10:22