DDG Grupa

Vizionari koji žele ostaviti iza sebe bolji prostor nego što su ga zatekli

Obnavljanjem kolosalnih napuštenih komplekasa, grupacija štedi resurse, smanjuje negativni utjecaj na okoliš, ali i stvara dodatnu vrijednost

Daytime render

 DDG GRUPA/

Kao istaknuti regionalni lider u razvoju i realizaciji atraktivnih projekata u Hrvatskoj, DDG Grupa ne samo da postavlja standarde u sferi upravljanja investicijama, već i aktivno doprinosi zelenoj tranziciji u sektoru nekretnina. Njihov uspjeh temelji se na dugogodišnjem iskustvu, posvećenosti profesionalnosti i personaliziranom pristupu svakom projektu.

Pozicioniranje na tržištu

Od svog osnivanja, DDG Grupa ima za cilj promicanje savjesnog razvoja Hrvatske, kao zemlje s iznimnim potencijalom, koja se nalazi na prekretnici svoje građevinske evolucije. Graditi danas na odgovoran način predstavlja izazov za tvrtke koje teže ambicioznom napretku u skladu sa poštovanjem prirodnih resursa.

DDG raste na temeljima stručnosti i iskustva svojeg tima, postavljajući se kao sinonim za visokokvalitetno investicijsko savjetovanje, održivo projektiranje i upravljanje projektima te konačnu prodajnu strategiju prema potrebi. Ovim sintetskim pristupom osigurava se potpuna realizaciju projekata u koherentno uređenom sustavu koji je posebno privlačan inozemnim ulagačima koji imaju strah od lokalnih zakona i birokracije.

Sa širokim rasponom stručnosti, DDG Grupa podrazumijeva četiri integrirana odjela – DDG Inženjering, DDG Arhitekti, DDG Nekretnine i Degrad Grupu kao izvođački odjel. Ovi profesionalni sektori okupljaju niz voditelja projekata, arhitekte, inženjere i stručnjake prodaje, uvijek certificirane prema aktualnim standardima svoje struke. Njihova ključna znanja i vještine te bogato iskustvo u industriji, jedino su oružje u globalnoj borbi i naporu za smanjenjem negativnog utjecaja na okoliš.

Investicije budućnosti

DDG Grupa ponosno upravlja portfeljem projekata čija realizacija premašuje iznos od 500 milijuna eura, što predstavlja ne samo veliki obujam projekata, već i duboku svijest o odgovornosti prema zajednici.

Gradnja hotela Marriot površine 20.000 kvadrata već je u poodmakloj fazi i predstavlja dobar primjer integracije suvremene gradnje u zeleni okoliš lokacije, koju krasi raznoliki arboretum i drvored. Ovaj ekskluzivni projekt kojim je DDG doveo prestižni brand u Hrvatsku, svojim odnosom prema okolišu parira svjetskim kompleksima. Projekt je prilagođen očuvanju postojeće vile i zelenila. Dodatno je planiran i novi javni trg. Na dijelu građevine predviđeni su zeleni krovovi, a sustav instalacija odražava europske standarde o održivoj gradnji.

Pored projekta hotela, osvrnut ćemo se na jednako značajne projekte rekonstrukcije u regiji. "Rekonstrukcija postaje ključna strategija u borbi za očuvanje okoliša", ističe Denis Šikljan, direktor DDG Grupe, prepoznajući je kao održiv pristup gradnji. Kroz obnavljanje kolosalnih napuštenih komplekasa, grupacija ne samo da štedi resurse i smanjuje negativni utjecaj na okoliš koji bi bio prisutan kod izgradnje novih struktura, već stvara dodatnu vrijednost na lokacijama koje su već bile zaboravljene.

Rekonstrukcija "Novi Resort" kompleksa u Novom Vinodolskom nije lak zadatak s obzirom na zatečeno stanje u kojem se danas nalazi, ali ovaj nekad najatraktivniji projekt na našem primorju svakako zaslužuje obnovu. Kompleks obuhvaća hotel s 160 soba, izvanredni SPA centar na 10.000 kvadratnih metara te 336 apartmana smještenih u dvoetažne vile raspoređene kaskadno prema moru. Ono što čini ovaj turistički sklop jedinstvenim je veliki otvoreni prostor sa nizom bazena, igrališta te krajobrazno uređenim površinama. Također se unutar kompleksa nalazi sportski centar sa teniskim terenima i brojnim drugim sadržajima koji se protežu na površini od impozantnih 150.000 kvadratnih metara, od kojih 35.000 čini zelenilo.

image

Denis Sikljan, direktor DDG Grupe

TOMICA RASETINA WEDDINGS/TOMICA RASETINA WEDDINGS
image

Denis Sikljan, direktor DDG Grupe

DAVOR PONGRACIC/CROPIX
Šikljan kaže da su novi vlasnici već u prvim razgovorima spomenuli održivu gradnju: "Vjerujte da je jedno od prvih pitanja od strane investitora bilo u vezi našeg iskustva sa razvojem projekata prema standardima ekološkog razvoja. Vjerujem da su tražili partnera koji može djelovati lokalno, a pritom pratiti europske standarde u svakom pogledu pa i ekološkom. Naša namjera je svakako implementacija energetski učinkovitih materijala i tehnologija te prilagođavanje zgrada suvremenim standardima održivosti i intenzivno savjetovanje investitora u ovom pravcu."

Drugi projekt, još u inicijalnoj razvojnoj fazi, nalazi se u užoj zoni grada Rijeke na povišenju koje pruža pogled na cijeli Kvarner. Važnost ovog projekta leži u ideji konverzije napuštenog tvorničkog sklopa u mixed-use kompleks, kojim će se unaprijediti lokalna zajednica i sama panorama grada.

Koncept projekta predviđa rezidencijalni dio sa približno 500 novih stambenih jedinica na oko 65.000 kvadratnih metara gdje je većina parkirališnih kapaciteta rješena podzemno, ostavljajući prostor za zeleni parter. U drugom dijelu kompleksa razvija se pretežito poslovni mixed-use kompleks sa širokom lepezom namjena. Tako će se u kompleksu nalaziti poslovni uredi, zdravstveno-rekreacijski prostori, gradski hotel sa 200 soba, trgovina te nezaobilazni ugostiteljski sadržaj.

"Brownfield investicije predstavljaju izazovne projekte koji zahtijevaju predanost i stručnost. Unutar naše tvrtke, gledamo na ove projekte kao prilike za rast i razvoj. Iako nisu najlakši poduhvati za vođenje, volimo preuzimati izazove koje drugi nisu spremni prihvatiti. Mi smo vizionari - motivirani idejom da ostavimo iza sebe prostor koji je bolji, nego što smo ga zatekli. To je naša misija i način na koji gradimo naš korporativni profil. Svjesni smo da postizanje tog cilja može zahtijevati odricanja, ulaganje truda i vremena, ali smo spremni na to. Na kraju dana, naša predanost i radna etika čine razliku. Mi smo tvrtka koja je spremna prihvatiti izazove, marljivo raditi i ostaviti pozitivan utjecaj na zajednicu i okoliš. To je ono što nas pokreće i inspirira u našem poslu", kaže Šikljan.

Kako do budućih ulaganja?

Ključno za investitore koji žele ulagati na našim prostorima u važne, velike i utjecajne projekte je da imaju one-stop-shop partnera koji ima kapacitet za kompleksni i sveobuhvatni proces koji takva investicija podrazumijeva.

DDG Group kao vodeća tvrtka u razvoju mješovitih, turističkih, stambenih i drugih velikih projekata, pruža sveobuhvatnu paletu usluga. Pružanje podrške tijekom početne faze investicija uključuje konzultacije, pomoć pri akviziciji nekretnina, tehničku i financijsku analizu, dizajn arhitekture i interijera, vođenje projekata te izgradnju. Često taj proces uključuje suradnju s globalnim hotelskim i stambenim brendovima koji šire svoje tržište na jadranskoj regiji. Za stambene projekte, DDG pruža usluge savjetovanja tijekom cijelog procesa kupoprodaje nekretnina, uključujući reviziju procedura, preporuke za poboljšanja te izradu akcijskih planova za provedbu.

Poslovna filozofija

U današnjem svijetu postoji stav da svaki veliki projekt, od gradnje infrastrukture do razvoja nekretnina, ima značajan utjecaj na okoliš. Povećana urbanizacija, industrijski razvoj i rastuće potrebe za energijom sve su prisutniji faktori koji doprinose degradaciji prirodnih ekosustava. Međutim, DDG Grupa, prema riječima direktora Denisa Šikljana, prepoznaje važnost očuvanja okoliša i dugoročnu viziju razvoja i održivosti projekata kao ključne elemente svoje poslovne filozofije. "Nastojimo stvoriti prostor koji ne samo da zadovoljava potrebe današnjice, već i čuva resurse za buduće generacije", ističe Šikljan.

*Sadržaj nastao u suradnji s DDG Grupom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:32