poticanje inovacija

Visa Inovacijski Program dolazi u Hrvatsku

Prijava u program omogućit će tvrtkama pristup većem fondu resursa, mreži stručnjaka i mentora te bolje iskorištavanje poslovnih mogućnosti, a prijave su moguće do 15. travnja

Visa Inc. objavila je da se Visa Innovation Program, Visina kolaborativna platforma za partnerstvo u regiji jugoistočne Europe, namijenjena fintech startupovima, bankama i iskusnim poduzetnicima, širi na više tržišta, uključujući Hrvatsku kako bi surađivala sa što širim spektrom fintech kompanija.

Prijava u program omogućit će tvrtkama pristup većem fondu resursa, mreži stručnjaka i mentora te bolje iskorištavanje poslovnih mogućnosti.

Prijave su otvorene su do 15. travnja. Startupovi s etabliranim timovima i aktivnim proizvodima ili rješenjima za osnaživanje malih i srednjih poduzeća, otključavanje novih tokova plaćanja, dizajniranje novih načina plaćanja ili izgradnju pametnijih gradova mogu se prijaviti na visainnovationprogram.com.

Pristup većem broju resursa

Visa Innovation Program pruža startupovima u ranoj fazi (pre-seed, seed i Series A) ubrzani program za testiranje, validaciju, zajedničko stvaranje i pokretanje inovativnih prijedloga proizvoda u suradnji s Visom i njezinom globalnom mrežom partnera, što značajno skraćuje razdoblje razvoja do izlaska na tržište, priopćili su iz tvrtke.

Program je prvi put pokrenut 2018. godine, a do danas je privukao više od 300 kandidata i zaposlio više od 30 tvrtki u „proof of concept“ fazi i pilot testiranju te u razvoju aktivnosti pristupa tržištu koje se fokusira na pružanje pozitivnog korisničkog iskustva kako na prodajnom mjestu, tako i nakon prodaje kako bi se postigla dobit i stekla konkurentska prednosti te metodologiju dizajnerskog razmišljanja.

Ovim regionalnim širenjem, Program se otvara široj zajednici fintechova u jugoistočnoj Europi i bankama sudionicama, nebankarskim financijskim institucijama i trgovcima nudi pristup najnovijim fintech inovacijama u cijeloj regiji. Istodobno, startup tvrtkama nudi znanje iz prve ruke, pristup kvalitetnim tehnološkim resursima i mentorstvo u sklopu pilot projekata koji se provode s partnerima Programa.

Program na regionalnoj razini koordinira Eleven Ventures, jedan od vodećih bugarskih akceleratora i fondova koji ulažu u projekte u ranoj fazi i koji će biti zadužen za provedbu na lokalnoj razini u Bugarskoj

Rast Visa inovacijskog programa na sljedeću razinu s više regionalnog dosega

“U Visi partnerstvo s fintech tvrtkama smatramo ključnim za poticanje inovacija koje donose korist potrošačima, tvrtkama i klijentima. Visa inovacijski program omogućuje pristup našoj globalnoj mreži, pouzdanom brendu i vrhunskoj tehnologiji koja će im pomoći u postizanju njihovih ciljeva, dok kreiraju nove ideje i načine razmišljanja. Proširivanje dosega Programa na fintechove u Hrvatskoj omogućit će nam da pristupimo što raznovrsnijim tvrtkama, dok ćemo tim tvrtkama pružiti veće mogućnosti za suradnju s Visinim poslovnim partnerima izvan njihova tržišta. Radujemo se što ćemo vidjeti hrvatske fintechove u sklopu Programa i nadamo se da će njihove inovacije osigurati sljedeću generaciju rješenja za plaćanja”, izjavila je Renata Vujasinovic, managerica Vise zadužena za hrvatsko tržište.

“Kako se Program širi i sazrijeva, startupovima koji sudjeluju pruža beskrajne mogućnosti brzog učenja, testiranja i brze validacije ideja što rezultira bržim rastom poslovanja. Ujedno, Program poboljšava suradnju među svim sudionicima u industriji, što rezultira boljim proizvodima i uslugama i većom vrijednošću za kupce”, zaključuje u priopćenju Daniel Tomov, partner u fondu Eleven Ventures.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. ožujak 2024 12:48