
Televizijski prilozi koje smo ovih dana gledali o viškovima grožđa u Vrgoračkom vinogorju, inače najvećem u Hrvatskoj, odnosili su se na stolno grožđe koje služi za konzumaciju, a ne kao sirovina za proizvodnju vina. Uzgajivači stolnoga grožđa s vrgoračkog područja zbog niza razloga ne mogu naći put do polica trgovačkih lanaca, osim možda Tommyja koji se trudi otkupiti dio domaćega grožđa. Propast će, procjenjuje se, oko 200 tona stolnoga grožđa, a ne 100, kako se navodi u prilozima. Uz stolno grožđe oko 200 tona vinskoga grožđa propalo je u poplavi.
Zbog nezainteresiranosti kupaca za domaće grožđe, slična situacija kao sa stolnim grožđem ove godine bi se mogla dogoditi i s grožđem od kojega se dobiva vino. Zajednički problem uzgajivača tih dviju vrsta grožđa j...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....