'Otac Rebule'

Vino je umjetnost: U Medotu započinje Rebulino putovanje

Zvonimir Simčič - Miro je cijeli svoj život posvetio Rebuli, a njegovi uspjesi i nastojanja da sačuva tu autohtonu sortu u Brdima donijeli su mu nadimak 'Otac Rebule'
 Privatni album

'Na svijetu nema ničega moćnijeg od dobre priče', glasi jedna od upečatljivijih rečenica u finalnoj epizodi megapopularnih Igara prijestolja koju je izrekao Tyrion Lannister. Ova priča započinje na mjestu gdje vinova loza dodiruje nebo, u šarmantnim Goriškim brdima gdje se s vinima postupa nježno i obazrivo kao do su u pitanju latice ruža. Jedan od ljudi koji su najzaslužniji što ova slovenska regija kotira visoko na vinskoj karti svijeta je Zvonimir Simčič - Miro koji je cijeli svoj život posvetio Rebuli, a njegovi uspjesi i nastojanja da sačuva tu autohtonu sortu u Brdima donijeli su mu nadimak 'Otac Rebule'.

Zvonimir Simčič bio je vizionar čija se ljubav prema vinima može najbolje sažeti u jednoj njegovoj izjavi: 'Vino je umjetnost'. Upravo se zbog pokojnog Zvonimira svečanost otvaranja novog vinskog podruma Medot čiji su domaćini bili njegov sin Igor i unuk Simon pretvorila u jedno lijepo i emotivno obiteljsko putovanje koje je okrunjeno predstavljanjem Rebula Journeyja.

Privatni album

'Ovo je vino od 'nonotove' najdraže sorte rebule posvećeno značenju njegova cjelokupnog životnog puta, tijekom kojeg je stekao iskustvo diljem svijeta i iskoristio sva znanja koja je stekao u svom radu u Brdima, koje je toliko volio. Rebula Journey predstavlja onaj dio njegovog života kada je došlo do kraja važnog poglavlja u Kletu Brdi i započela nova u njegovom podrumu; ovo vino pronalazi put između svježih, laganih vina koje je proizveo u Kleti Brda, te starijih i složenijih vina koje je stvorio u Medotu osnovanom 1992. godine.', ispričao je voditelj podruma Medot Simon Simčič koji vodi i ekskluzivni boutique hotel Gredič udaljen par minuta vožnje.

Privatni album

Kao butikna vinarija Medot se bavi i proizvodnjom pjenušavih vina po klasičnoj metodi, pa su uz glavnu zvijedu večeri Rebula Journey predstavljena i dva nova pjenušava vina – Medot Blanc de Blancs i Medot millésime 2011.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:31