select linija

Vina Belje izlaze na tržište u novom izdanju: ‘Ponosni smo na naše graševine‘

U liniji select koja se na tržištu popularno naziva kvalitetna linija nalaze se butelje graševine, chardonnaya, frankovke, merlota i cabernet sauvignona
Vinska cesta Vina Belje

Vina select i premium linije iz berbe 2020. iz podruma Belja izlaze na tržište s novim dizajnom etiketa. Nakon cuvée linije, koja je potpuni novitet u asortimanu Vina Belje, za tržište su spremne i nove berbe select i premium linija iz beljskog podruma. Iz Belja su pojasnili da s obzirom da je 2020. iznimno dobra berba, izlazak na tržište je tempiran za početak ljeta kako bi vina dosegnula svoj maksimum potencijala.

U liniji select koja se na tržištu popularno naziva kvalitetna linija nalaze se butelje graševine, chardonnaya, frankovke, merlota i cabernet sauvignona. „Ova svježa, lijepo izbalansirana i zaokružena sortna vina imaju navojni čep za lako otvaranje i nove moderne polu-transparentne etikete s jasno definiranim kolor kodom za svaku pojedinu sortu“, pojašnjavaju iz Belja.

image
VB select Graševina

Dodaju da su vrhunska vina, odnosno vina premium linije, svojom strukturom puno snažnija i kompleksnija i nose izraženi potpis baranjskih vinograda. Vina krase elegantne etikete u zlatnim tonovima za graševinu i chardonnay te crnim tonovima za frankovku, merlot, cabernet sauvignon i kupažu merlota i cabernet sauvignona. Visoku kvalitetu vina ove linije potvrđuju zlatne i srebrne medalje za graševinu, merlot i frankovku s ovogodišnjih domaćih i međunarodnih ocjenjivanja vina.

Novi vizualni identitet Vina Belje povezuje vina s lokacijom na kojoj ona nastaju jer je Banovo brdo prekriveno mrežom vinograda u kojima se međusobno isprepliću odabrane sorte. Mreža na novim etiketama select i premium Vina Belje simbolizira baranjski terroir i njegova autentična vina. Ona spaja vino s plodnom zemljom, toplinom sunca, snagom Dunava i ljudima koji ga stvaraju.

image
Suzana Zovko i Marijan Knežević

Kako naglašavaju enolozi Suzana Zovko i Marijan Knežević vina koja su upravo izašla na tržište rezultat su izvrsne berbe koju smo imali 2020. „Premium crna vina koja smo pripremili za tržište dolaze iz berbe 2019. koja je također bila odlična, posebno za crna vina. S izlaskom novih berbi osvježili smo i vizualni identitet naših vina koji sada i prati i stvara trendove i to ne samo u idejnom rješenju dizajna nego i u finalnoj izvedbi etiketa. Ponosni smo na naše graševine koje su izvrsna i gastronomski svestrana vina koja posebno preporučujemo“, pojašnajavju enolozi Belja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2023 04:54