Online dostava

Vijest iz najveće hrvatske tvornice startupa: Urbify ugovorio suradnju s ASOS-om

Najveći modni online trgovac na svijetu ovim poslom osigurao ekspresnu dostavu za 60 posto stanovnika Njemačke

Benedikt Stolz i tim Martian & Machinea (na desno Jerolim Dragojević) zajednički su pokrenuli startup Urbify

 M&m/

Urbify, hrvatsko-njemački dostavni startup nastao uz podršku najveće domaće tvornice startupa Martian & Machine, ugovorio je suradnju s najvećim svjetskim modnim trgovcem, britanskim ASOS-om.

Kroz ovu suradnju jedan od najvećih svjetskih online trgovaca ponudit će ekspresnu dostavu svojih proizvoda za 60 posto stanovnika Njemačke.

Usluga uključuje dvije mogućnosti. Dostavu isti dan i dostavu u roku od 24 sata. U Urbifyju navode da su već krenuli s dostavom i da njihovih 500 dostavljača već sada isporučuju oko 2000 ASOS-ovih proizvoda dnevno u najvećim gradovima u Njemačkoj.

Jerolim Jero Dragojević, suosnivač i izvršni direktor tvrtke Martian & Machine, najvećeg hrvatskog venture buildera u čije je startupe, njih pedesetak, dosad uloženo više od 100 milijuna eura, a o čemu možete opširnije čitati u drugom broju magazina Startup Report, kaže da su napravili presedan u Njemačkoj.

- Trenutno, u Njemačkoj ne postoji nijedan drugi servis s takvim mogućnostima. Znači, kroz Urbify, ASOS može ponuditi ekspresnu dostavu za više od 60 posto njemačkih stanovnika, a dostava se realizira uspješno u više od 99 posto slučajeva - kaže Dragojević.

Urbify je nastao kroz suradnju Martian & Machinea s njemačkim poduzetnikom Benediktom Stolzeom kao odgovor na rastuću potražnju za brzom, fleksibilnom i učinkovitom dostavom. Ovaj hrvatsko-njemački startup već surađuje s REWE grupom, The Hut Groupom i Dunkin’ Donutsom.

image

Urbify je nedavno primio investiciju od 2,35 milijuna dolara, pokriva 60 posto stanovnika Njemačke brzom dostavom i broji 500 dostavljača

M&m/

Nedavno je Urbify dobio i investiciju od 2,35 mil. dolara (2,25 mil. eura) za daljnji razvoj poslovanja, a novi posao s ASOS-om to će samo ubrzati.

Oliver Kraftsik, ASOS-ov direktor logistike za Europu kaže da im je Urbify omogućio da podignu uslugu na višu razinu.

- Naši kupci iz najvećih njemačkih gradova sada svoje proizvode mogu dobiti već idući dan od dana narudžbe, čak i ako svoje proizvode naruče u kasnim večernjim satima - kaže Kraftsik.

Dragojević navodi da su s ASOS-om našli dobar spoj.

- Njihova kultura se bazira na otvorenosti, inovaciji i maksimiziranju zadovoljstava kupaca kroz odlično iskustvo od narudžbe do dostave paketa tako da ASOS i Urbify dijele temeljne vrijednosti te je naša suradnja i komunikacija sličnija onoj kakva se može vidjeti među startupima što za obje strane znači da mogu očekivati poboljšanje iskustva kupaca i rast - zaključuje Dragojević.

⊕⊕

BESPLATNO: Preuzimite drugi broj magazina STARTUP REPORT 2022 Q2

image

Naslovnica Startup Report 2022 Q2

Tomislav Botić/JL/SR

O STARTUP REPORTU

Ovdje možete pročitati opširnije o magazinu Startup Report i pretplatiti se na newsletter

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 21:39