Biz Casting

VIDEO Poznata pjevačica otkrila svoju, javnosti manje poznatu, poduzetničku stranu

Poduzetnički duh naslijedila je od roditelja koji su u poslu svaštarili, shvatila je da se u životu ne mora ograničavati 'Više sam ulagala u poslovni nego u privatni život i nije mi žao. Imam poruku za mlade...'
Lana Jurčević
 Screenshot: BizCasting

Poznata pjevačica Lana Jurčević u BizCasting podcastu otkrila je svoju, javnosti manje poznatu, poduzetničku stranu. Voditelju Viti Turšiću ispričala je kako je pod novim umjetničkim imenom La Lana došla do ugovora s Warner Musicom koji će joj biti velika odskočna daska za iskorak na međunarodnoj sceni te kako je njena kozmetička tvrtka La Piel od prošle godine narasla za 500 posto.

Istaknula se da je ideja za vlastiti brend prirodne kozmetike La Piel dosta dugo kuhala u njoj prije nego što je krenula u realizaciju, a sve je počelo iz ljubavi, u njenoj kuhinji gdje osobno miksa sastojke.

„Ja doslovno po noći sanjam sastojke dizajn i ambalažu, slično mi se događa i s melodijama. U svojoj kuhinji eksperimentiram i isprobavam svoje zamisli, s tim da puno pozornosti pridajem formulacijama i sastojcima, odnosno njihovom porijeklu. Onda dođem u tvornicu i kažem – želim da nam ovo budu sastojci, a ekipa znanstvenika i profesionalaca onda daje final touch.

U samom La Pielu nas je petero zaposlenih, lijepo rastemo, imamo nove članove s velikim iskustvom u toj branši, i ne želimo se ograničiti samo na Hrvatsku. Trenutačno nam se javlja jako mnogo distributera, i to iz Rumunjske, Poljske i Češke, a inače poslujemo s cijelim svijetom putem svoga web shopa. Mala smo ekipa i mnogo toga učimo putem, ali mislim da smo već i sada dosta napravili jer smo u odnosu na prošlu godinu narasli 400 ili 500 posto“, kazala je Jurčević i priznala da ne voli administrativni dio posla, tablice i papirologiju.

Što se daljnjeg razvoja njene pjevačke karijere tiče, ugovor s Warnerom bi joj trebao otvoriti vrata globalne glazbene scene, ali sve je malo stopirala korona.

„Da sam potpisala taj ugovor sa 18 ili 20 godina puno više bih se opterećivala, ali kako sam već kod nas dokazala samoj sebi što mogu, stres je puno manji. S tim potezom ja sam svoju već etablirano karijeru stavila sa strane i opet krenula od apsolutne nule. Konkurencija je puno veća, ali i tržište, no meni je od svega najbitnije da mladi ljudi iz ovog primjera izvuku jednu stvar, a to je – može se“, poručila je Jurčević, uz napomenu da još nijedan naš vokalist nije potpisao ugovor za takvu svjetsku izdavačku kuću.

„Ovo je totalno nova dimenzija, Warner me uzeo pod svoje, oni ulažu apsolutno sve i jako me motiviraju, a uz to, naravno, ide moj trud, rad, angažiranost i potpuna predanost projektu. Do ugovora me doveo moj rad, vizija i želja koju sam oduvijek imala, a poanta je da nije bitno što će dalje biti, već da ne postoje granice. Malo nas je usporila korona, no pjesma se svejedno već vrti od Argentine i Meksika do Indije. Uglavnom, moja poruka mladima je – radi i šljakaj maksimalno, rezultati će doći“, naglasila je Jurčević.

Poduzetnički duh naslijedila je od roditelja koji su u poslu svaštarili, što je i njoj pokazalo da se u životu ne mora ograničavati samo na jednu stvar.

„Rano sam počela raditi. Od svoje trinaeste godine, prodavala sam cvijeće, hostesirala, konobarila, prodavala školjke i nikad me nitko nije tjerao na to. Nije bila stvar ni u novcu, već u tome da sama nešto napravim i stvorim. Imam potrebu i odgovornost, voljela bih jako motivirati mlade i usmjeriti ih u poduzetništvo, smatram da je to jedna od mojih misija u životu. Spremna sam uložiti sve što imam u moje projekte i snove, a feedback koji dobivam od kupaca mi je satisfakcija“, rekla je Jurčević, dodavši kako posao ide bolje od njenih očekivanja te da ne pamti kad je zadnji put pogledala na svoj bankovni račun.

U BizCastingu je otkrila da je uvijek više truda davala u poslovni nego u privatni život.

„Nije mi žao zbog toga jer u jednom trenutku sve sjedne na svoje mjesto. Znala sam i pogriješiti ali nije bilo toliko drastično da me baci na koljena. Nije svaka pjesma jednako dobro prošla, kao ni svaki proizvod. Često se stvari koje se meni sviđaju ne sviđaju ljudima, ali ja i nisam ovdje da radim stvari za sebe, već za druge i zato uživam u tome kad vidim sreću na nečijem licu“, zaključila je Jurčević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. srpanj 2024 06:20