Rimac Episode 2

Video: Pogledajte kako se, dio po dio, slažu superautomobili u Rimčevom pogonu

Prototipovi C_Two zasad uglavnom služe za razbijanje, veli Rimac. To je dio testiranja
Proizvodnja i montaža Rimčevog električnog automobila
 YouTube: Rimac Automobili

Kako se proizvodi i montira Rimčev C_Two električni superautomobil može se pogledati u drugoj epizodi serijala “Discover Rimac Today” na YouTube kanalu Rimac Automobili.

Mate Rimac, poduzetnik i vlasnik tvrtke Rimac automobili, objavio je novu epizodu, drugu po redu, u seriji od četiri planirane u kojoj gledatelje vodi kroz svoj pogon u Svetoj Nedelji. Dok je u prvoj epizodi Rimac preletio cijeli pogon, u drugoj se koncentrirao na proizvodnju i slaganje C_Two električnog automobila – dio po dio, karbonska vlakna, lakiranje, ugradnja baterije, testiranje.

Gledatelji mogu vidjeti kako zaposlenici ručno izrađuju dio po dio karoserije automobila, kako izgleda lakiranje i poliranje automobila, a otkriva Rimac i što njihove baterije čini posebnima.

- Ne mogu vam tu otkriti baš sve, neke su stvari povjerljive, imamo puno projekata s kojima još uvijek nismo izašli u javnost, kaže Rimac objašnjavajući kako se samo sustav baterije sastoji od tri tisuće različitih dijelova.

Testiranje baterija, ali i automobila zahtjeva puno prostora, kaže Rimac, naglašavajući da im je prostor u Svetoj Nedelji postao tijesan.

- Šasiju sklapamo tako da je fiksirana i na nju dodajemo komponente, posve obrnuto od pogonske trake. Na novoj lokaciji sve će se to raditi na traci, najavljuje Rimac koji planira preseljenje na novu lokaciju te serijsku proizvodnju svojih automobila.

Zasad dovršavaju zadnje narudžbe prvog automobila Concept One te proizvode prototipove C_Two koji će, veli Rimac, uglavnom služiti za razbijanje. To je, naime, dio testiranja.

- Mate, nadahnjuješ me da nastavim raditi na svojoj tehnološkoj kompaniji, kaže jedan komentator na YouTube. Drugi će zamjeriti Rimcu što u 15-minutnom videu cijelo vrijeme priča na engleskom jeziku te ga zamoliti “Daj malo na hrvatskom pričaj”...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:34