WEB DEVELOPERI

Veliki korak naprijed: Hrvatska agencija Q otvorila je svoj ured u Londonu

Q radi za mnoge zvučne kompanije kakve su The Times, BBC, Smart Pension, Money, uSwitch i druge

Q tim

 Bradley Lever

U Londonu je 7. travnja svečano otvoren britanski ured zagrebačke agencije Q u nazočnosti hrvatskog ambasadora Igora Pokaza.

Na svečanosti u The Shardu, poznatoj piramidalnoj zgradi londonskoga skylinea, tvrtka koja je proglašena jednom od ponajboljih u kategoriji kreiranja softvera tako je napravila veliki korak naprijed. Englesko tech tržište doseže valuaciju od čak jednog trilijuna dolara i uz kinesko i američko predstavlja područje u kome se može ponajviše raširiti posao. Dvostruko je veće od njemačkoga i čak pet puta od francuskog pa odluka agencije Q d aupravo u Velikoj Britaniji napravi svoj snažan inozemni iskorak ne začuđuje.

image

Ambasador Igor Pokaz

Bradley Lever

Q ima iznimno širok raspon klijenata iz cijelog svijeta, a već sada im je najveće tržište u Velikoj Britaniji, gdje rade za mnoge zvučne kompanije kakve su The Times, BBC, Smart Pension, Money, uSwitch i druge. Uredom u Londonu Q-ovim developerima bit će omogućena neposrednija interakcija s tvrtkama za koje kreiraju aplikacije te će biti u prilici izravno sudjelovati u implementaciji projekata na kojima su angažirani.

Iz Monte Carla se okupljenima javio Goran Ivanišević, najprepoznatljivije hrvatsko lice u Velikoj Britaniji i poželio dobar start novom uredu.

Q je ove godine svrstan među 10 najboljih web development tvrtki u svijetu prema ocjeni Clutcha, vodeće svjetske istraživačke agencije za rangiranje IT kompanija, nakon što se prethodne dvije godine nalazio u top 20 tvrtki na toj listi.

image

Filip Ljubić, CEO agencije Q

Bradley Lever

Uz to, Q se nedavno istaknuo i kao najbolji poslodavac u konkurenciji 75 sličnih tvrtki, prema ocjenama njihovih sveukupno 7.100 zaposlenika, a čak 98 posto zaposlenika ove agencije reklo da bi rad u Q-u preporučili svojim obiteljima i prijateljima.

Osnivači Filip Ljubić, Vedran Tolić i Dalibor Jurgec koji su demonstrirali svoj put; u manje od dest godina su od startupa temeljenog na prijateljstvu stigli do ugledne agencije koja zapošljava više od 300 ljudi i koji s ponosom govore svoj nadimak – Qumans.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 10:58