ZNAČAJAN PROJEKT

Velika Gorica gradi Centar za starije i nemoćne od 11 milijuna eura: Moći će primiti 102 korisnika

Pružat će se i izvaninstitucionalne usluge za više od 530 ljudi

Dom za starije i nemoćne u Velikoj Gorici

U Velikoj Gorici će na proljeće 2024. početi gradnja prvog Centra za starije i nemoćne na tom području, a vrijednost projekta je 11 milijuna eura, izvijestili su u srijedu iz velikogoričke Gradske uprave.

Centar za starije i nemoćne moći će primiti 102 korisnika, a pružat će se i izvaninstitucionalne usluge za više od njih 530, istaknuli su u priopćenju.

“Investicija je ukupno veća od 11 milijuna eura (...). To će biti najmodernija vrsta Centra za starije i nemoćne osobe u Hrvatskoj koji će obuhvaćati gotovo šest tisuća ‘kvadrata‘” izjavio je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Iz Gradske uprave istaknuli su da su projektom predviđeni izgradnja i opremanje zgrade gotovo nulte energetske ovisnosti, a da će centar biti ključno središte integrirane socijalne i zdravstvene skrbi za starije osobe te nuditi razne usluge kako bi se osigurala adekvatna skrb i podigla kvaliteta života najstarijih velikogoričana..

“Uz pomoć u kući, tu je dnevna skrb, redovna kontrola općeg zdravlja što čini bitno odstupanje od ostalih domova za starije i nemoćne. To je prvi kapitalni projekt ovakve vrste u Velikog Gorici, ali, siguran sam, ne i posljednji”, dodao je Ačkar.

Projekt je financiran iz državnog proračuna s iznosom od 6,1 milijuna eura, a ostatak novčanih sredstava za investiciju bit će prikupljen iz županijskog i gradskog proračuna. Očekuje se da će prva faza gradnje Centra za starije i nemoćne osobe početi u proljeće, a prvi korisnici će biti primljeni 2025., istaknuto je u priopćenju.

image

Dom za starije i nemoćne u Velikoj Gorici

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 00:48