PROMJENA NA VRHU

Vedran Bajer novi direktor Microsofta Hrvatska: ‘Digitalno naprednije zemlje su zelenije, bogatije i konkurentnije‘

Bajer će biti zadužen za implementaciju strategije tvrtke, koja stavlja naglasak na ubrzanje digitalne transformacije

Direktor Microsofta Hrvatska Vedran Bajer

 /Microsoft

Microsoft je imenovao Vedrana Bajera za novog direktora tvrtke Microsoft Hrvatska, izvijestili su u srijedu iz te kompanije.

Bajer preuzima dužnost od Tatjane Skoko, koja je unutar tvrtke preuzela poziciju industrijske savjetnice za proizvodnju u srednjoj i istočnoj Europi, s fokusom na podršku korisnicima u provođenju inovacija u praksu.

Bajer će biti zadužen za implementaciju strategije tvrtke, koja stavlja naglasak na ubrzanje digitalne transformacije poslovanja, javnog sektora i društva, uz pomoć eko-sustava partnera i uz primjenu Microsoft poslovnih rješenja. Podrška daljnjem digitalnom razvoju Hrvatske i osnaživanje tehničkih talenata ključni su u ostvarivanju ambicije zemlje da postane digitalno središte regije, navodi se u priopćenju.

"Tehnologija može pomoći tvrtkama, državnim institucijama i društvu u cjelini da se transformiraju, postanu otporniji i potaknu inovacije. Također, dokazano je da su digitalno naprednije zemlje zelenije, bogatije i konkurentnije", izjavio je Bajer, koji se veseli suradnji s partnerima i korisnicima na ubrzanju digitalizacije u Hrvatskoj.

Bajer je rođen u Zagrebu, diplomirao je na Grafičkom fakultetu. Iza sebe ima 20 godina iskustva u poslovnom razvoju, financijama i upravljanju koje je stekao kroz različite uloge u međunarodnim tehnološkim tvrtkama i startupovima, navodi se uz ostalo u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2023 16:29