Rezultati u trećem kvartalu

Veća potrošnja potaknula rast American Expressa, zaradili 1,65 milijardi dolara

Potrošnja korisnika kartica u proteklom tromjesečju u SAD-u porasla za 10,3%
Ilustracija
 Profimedia, Alamy / Profimedia, Alamy

American Express ostvario je u trećem tromjesečju prihode od 10,4 milijarde dolara, 9,2 posto veće nego u istom lanjskom razdoblju, a snažno je porasla i dobit te kartičarske kuće jer je snažan rast američkog gospodarstva potaknuo potrošnju putem kreditnih kartica.

Prema u četvrtak objavljenom poslovnom izvješću, neto dobit AmExa u trećem je tromjesečju dosegnula 1,65 milijardi dolara, dok je u istom lanjskom razdoblju iznosila 1,36 milijardi dolara.

Ta kartičarska kuća izvijestila je da je potrošnja korisnika kartica u proteklom tromjesečju u SAD-u porasla za 10,3 posto, a na inozemnim tržištima za 5 posto.

Rast zaposlenosti i plaća te snažno gospodarstvo potaknuli su potrošnju američkih kupaca, na što ukazuje i podatak da je njihovo povjerenje prošlog mjeseca dosegnulo najvišu razinu u zadnjih 18 godina.

Kartičarske kuće, poput AmExa i Vise, dobivaju proviziju od trgovca svaki put kada potrošač uporabi karticu koju su one izdale. Također, ostvaruju prihode od kamata koje potrošač plaća zbog zakašnjelog plaćanja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:08