DOBRO OPREMLJENI

Važna poruka iz Konzuma: ‘U ovom trenutku nećemo ograničavati količinu kupnje proizvoda‘

Napominju kako na maloprodajne cijene i dalje primjenjuju samo rast nabavnih cijena
 Damir Krajac/CROPIX

Iz Konzuma su u petak poručili da su njihove prodavaonice i skladišta dobro opremljeni robom, osigurane su dovoljne količine svih proizvoda te u ovom trenutku neće ograničavati količinu kupnje.

"Konzumove prodavaonice i skladišta dobro su opremljeni te smo za sve kupce i partnere osigurali dovoljne količine svih proizvoda, pa tako i jestivog ulja za normalnu kupnju i potrošnju", naveli su iz najvećeg domaćeg trgovinskog lanca.

Očekuju da će se odnedavno povećana potražnja ipak normalizirati, jer nikakve racionalne potrebe za stvaranjem zaliha nema te u ovom trenutku, kako ističu, neće ograničavati količinu kupnje. No, ako se potražnja nastavi povećavati ovim tempom, određena ograničenja bit će potrebna, istaknuli su.

"Zato još jednom našim kupcima šaljemo poruku kako i ulja i svih drugih svakodnevno potrebnih proizvoda na zalihama imamo dovoljno, u pandemiji smo svi skupa itekako dobro savladali upravljanje opskrbom u izuzetno izazovnim okolnostima, i nadamo se kako će i naši kupci prepoznati da nema potrebe za odstupanjem od redovnih navika kupnje", kazali su iz Konzuma.

Napominju i kako su u svakodnevnom kontaktu sa svojim dobavljačima te će nastaviti pratiti daljnji razvoj situacije kako bi na sve promjene na tržištu mogli pravovremeno reagirati, osigurati neometanu isporuku robe i nastaviti nuditi kupcima sve potrebne proizvode u svojim prodavaonicama.

Iz Konzuma su također istaknuli kako bi na osnovu informacija o globalnom kretanju cijena sirovine na burzi moglo doći do porasta cijena određenih proizvoda. Unatoč tome, kupci su im, kako su naveli, prioritet te su u Konzumu prilikom najave snižavanja PDV-a i prije stupanja na snagu te odluke snizili cijene proizvoda na svojim policama.

Napominju kako na maloprodajne cijene i dalje primjenjuju samo rast nabavnih cijena, a u velikom broju slučajeva odriču se i dijela marže, sve kako bi utjecaj rasta cijena, koji se na nas prelijeva zbog globalnih kretanja, na krajnje kupce bio što manji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:14