neaktivna imovina

Varteks prodao građevinsko zemljište Sparu: ‘Riješit ćemo dio dugova iz prošlosti‘

Postignuta kupoprodajna cijena je veća od cijene koja se vodi u poslovnim knjigama kompanije
Tomislav Babić
 Neja Markicevic/Cropix

Varteks d.d. potpisao je s trgovačkim lancem Spar ugovor o prodaji dijela neaktivne imovine, 47.250 m2 građevinskog zemljišta. Postignuta kupoprodajna cijena je veća od cijene koja se vodi u poslovnim knjigama kompanije, priopćili su iz Varteksa. Potpis ugovora o kupoprodaji Varteksu će omogućiti stabilizaciju poslovanja po pitanju likvidnosti.

- Ugovor o prodaji dijela neaktivnih nekretnina omogućuje nam povećanje likvidnosti, a prioritet je, naravno, isplata plaća kao i nabavka sirovina kako bismo povećali kapacitet proizvodnje. Zahvaljujemo Sparu na zaključenju ugovora kao i svim institucijama, gradskim, županijskim i državnim i svima drugima koji nam pružaju podršku u prevladavanju izazova i stvaranju pretpostavki za dugoročno održivo poslovanje. Ipak, najveću zahvalu upućujemo radnicima koji svojim predanim radom, strpljenjem i razumijevanjem podržavaju realizaciju zajedničke vizije Varteksa kao jakog regionalnog modnog branda i predvodnika u izvozu tekstila - kazao je predsjednik Uprave Tomislav Babić.

image
Jesenska kolekcija Varteksa
Varteks

Opseg posla za inozemne partnere je smanjen zbog globalnog pada prodaje u pandemijskim uvjetima što je utjecalo na pad zaposlenosti proizvodnih kapaciteta. Istodobno, na domaćem tržištu Varteksu prodaja vlastitih proizvoda kontinuirano raste što potvrđuje da dugoročna perspektiva kompanije nije ugrožena, ističe se u priopćenju.

- Varteks je u posljednje tri godine nakon dobivanja nove vlasničke strukture ponovno ojačao svoju tržišnu poziciju i ima jasan plan rasta i daljnjeg razvoja poslovanja. Prodajom neaktivnih nekretnina riješit ćemo dio dugova iz prošlosti, racionalizirati i modernizirati poslovanje, te istodobno omogućiti revitalizaciju dijela Varaždina u kojem su smješteni naši pogoni. Ulažemo maksimalne napore kako bismo očuvali zaposlenost, stabilan nastavak poslovanja i daljnji razvoj, uz zaposlenike i vlasnike, podržavaju i žele i svi drugi dionici i na tome im još jednom zahvaljujem i najavljujem našu nikada atraktivniju jesensku kolekciju - poručio je Tomislav Babić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2023 09:35