KRAJ ŠTRAJKA?

Varteks: Ovaj čovjek će nas spasiti. Dobili smo zajam, sada je sve u rukama banaka

Ovo nam je najrealnija šansa da prebrodimo ovu krizu u kratkom roku, a sudbina Varteksa sada je u rukama Zagrebačke banke i Hrvatske banke za obnovu i razvoj, poručuju iz tvrtke

Štrajk radnika Varteksa zbog neisplate plaća i Stjepan Čajić, dioničar Varteksa.
 

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Radnici Varteksa četvrti su dan u štrajku, a ovoga petka najavili su prosvjed u Varaždinu. Kako znamo, radnici varaždinskog tekstilca nisu primili plaće za ožujak, a njih stotinjak ni za veljaču. Održana su dva mirenja, no oba su prošla neuspješno.

Damir Habijan, ministar gospodarstva i održivog razvoja danas je izjavio kako se razmatralo više mjera kojima vlada može pomoći Varteksu kao privatnoj tvrtki. Izrazio je čuđenje što se uprava te tvrtke nije javila ministarstvima i pozvao ju je da to učini što prije. Kazao je i kako je držabva uvijek ranije pomagala tvoj tvrtki.

Iz Varteksa su se ubrzo oglasili, a odgovor prenosimo u cjelosti.

"Nastavno na poziv ministra Habijana, najljepše zahvaljujemo na volji za pomoć. Poslali smo email ministru Habijanu, te iščekujemo termin sastanka.

Osim toga, jedan od dioničara, gospodin Čajić (op.a Stjepan Čajić) ponudio nam je zajam kojim bi se isplatile sve zaostale plaće i kupile tkanine, pod uvjetom da mu se taj novac vrati ove godine od jednog posla iz kojega se trebao vratiti dio kredita Zagrebačke banke i Hrvatske banke za obnovu i razvoj, a koji su najveći vjerovnici Varteksa.

Gospodinu Čajiću ovim putem zahvaljujemo što se još jednom nesebično zauzeo za radnike Varteksa kao i mnogo puta do sada. Smatramo da nam je ovo najrealnija šansa da prebrodimo ovu krizu u kratkom roku, te da su ključevi rješenja i sudbina Varteksa sada u rukama Zagrebačke banke i Hrvatske banke za obnovu i razvoj, čiji odgovor s nestrpljenjem iščekujemo. Bankama poručujemo da su njihovi zajmovi ionako potpuno osigurani, te da nas sačekaju s naplatom", napisali su iz tvrtke.

image

Stjepan Čajić, dioničar Varteksa.

Zeljko Hajdinjak/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 15:19