Porečki Valamar preuredio je staro apartmansko naselje u moderno turističko naselje Marea suites s pet bazena i obnovljenom plažom
 Valamar Riviera
Osigurali radnike na vrijeme

Valamarovi novootvoreni objekti u Istri s dobrim bukingom: 'Gosti su oduševljeni'

Oni nisu imali problema sa pronalaskom radne snage: 'Radnike smo osigurali na vrijeme'
Piše: HinaObjavljeno: 03. srpanj 2019. 13:57

"Gosti su oduševljeni s ta dva ljetovališta, koja bilježe i jako dobar buking, što je zasigurno potvrda da se kvaliteta prepoznaje. Svakako je važno ulagati u repozicioniranje proizvoda i usluga prema ponudi visoke dodane vrijednosti, što se pokazalo uspješnim i u primjeru ova dva ljetovališta", ističu za Hinu iz Valamara.

Na pitanje jesu li imali problema s pronalaskom radnika za te nove objekte, i imaju li ih dovoljno za cijelu sezonu, a slijedom nedavnih apela iz strukovnih udruga da nedostaje radnika u turizmu i da neće imati tko raditi u novootvorenim objektima, iz Valamara kažu da su radnike osigurali na vrijeme.

"Od ukupno otvorenih 400 novih radnih mjesta ove godine, gotovo 300 je u Istra Premium Camping Resortu i Valamar Collection Marea Suitesu. Osigurali smo gotovo sve zaposlenike potrebne za sezonu i za te i za naše druge objekte, no kandidati zainteresirani za posao još uvijek se mogu prijaviti preko naše web stranice", poručuju iz Valamara.

Podsjećaju pritom i na već ranije objavljen podatak da će ove sezone u njihovim objektima od Istre i Kvarnera do Dubrovnika, tj. u 34 hotela i ljetovališta te 15 kamping ljetovališta raditi više od 7.000 djelatnika.

Napominju također da su otvaranjem Valamar Collection Marea Suites u Poreču te Istra Premium Camping Resorta u Funtani zaokružili trogodišnji investicijski ciklus u kojemu su realizirali 2,5 milijarde kuna ulaganja, potvrdivši time, kako kažu, poziciju najveće hrvatske turističke kompanije i vodećeg nacionalnog investitora.

Pritom je investicija u Valamar Collection Marea Suites iznosila 140 milijuna kuna, dok je u Istra Premium Camping Resort, kao prvi Valamarov veliki kamp s pet zvjezdica, ukupno u posljednje dvije godine uloženo 280 milijuna kuna.

Osim u te, Valamar je za ovu sezonu ulagao i u druge objekte, primjerice u potpuno uređenje TUI Sensimar Carolina Resorta by Valamar i Padova Premium Camping Resorta na otoku Rabu, kao i u nove sadržaje u hotelu Valamar Meteor u Makarskoj te u novitete u kampovima Lanterna Premium Camping Resort i Ježevac Premium Camping Resort.

"Valamar je do sada, uključujući i ovogodišnje investicije, u hrvatski turizam uložio 5,8 milijardi kuna. U sklopu trogodišnje strategije rasta i razvoja u turistički portfelj smo uložili ukupno 2,5 milijarde kuna, a ako uključimo i investicije u širenje poslovanja i akvizicije, i više od 3 milijarde kuna. Osim u repozicioniranje portfelja prema ponudi visoke dodane vrijednosti, Valamar kontinuirano ulaže i u materijalne uvjete rada i razvoj zaposlenika zbog čega je prepoznat i kao najbolji poslodavac u turizmu u Hrvatskoj", naglasila je potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove Valamara Ivana Budin Arhanić.

Linker
23. listopad 2020 02:28