digitalizacija

Valamar se uključio u projekt Elements of AI

U Valamaru je u tijeku 50-tak digitalnih projekata i projekata inovacija, od kojih čak nekoliko već primjenjuje tehnologije umjetne inteligencije
 Igor Soban/pixsell

Valamar Riviera je pozvala sve svoje djelatnike da se uključe u projekt Elements of AI, koji se smatra najboljim programom za svladavanje osnova o umjetnoj inteligenciji na svijetu. Valamar će svim zaposlenicima koji uspješno svladaju tečaj omogućiti daljnji rad na digitalnim projektima te će ih uključiti u svoj Valamar Digital & Innovation tim.

- Valamar kontinuirano ulaže u digitalizaciju i inovacije u poslovanju te je 2018. godine osnovao VALDI, tim za razvoj digitalnih usluga i rješenja koji u Valamaru stoji iza brojnih iskoraka poput self check-ina i automatizacije procesa putem robota. Ove godine kao odgovor na kriznu situaciju u svega par mjeseci VALDI je razvio Valfresco, online trgovinu koja nudi dostavu proizvoda lokalnih OPG-ova i Valamar dobavljača kao i gotovih jela iz Valfresco kužine. Stoga je Valamar objeručke prihvatio Elements of AI i pozvao sve djelatnike da se uključe s ciljem da barem jedan posto kolega prihvati ovaj izazov i usvoji znanja o umjetnoj inteligenciji - naglasila je Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove u Valamaru.

Valamar, kako napominje Budin Arhanić, primjenjuje napredne tehnologije u raznim područjima poslovanja kao što su prodaja, marketing i hotelske operacije, djelatnicima omogućuje komunikaciju i učenje na digitalnim platformama, unapređuje poslovne procese i njeguje organizacijsku kulturu koja stalno inovira uz pomoć novih tehnologija. U Valamaru je u tijeku 50-tak digitalnih projekata i projekata inovacija, od kojih čak nekoliko već primjenjuje tehnologije umjetne inteligencije.

Elements of AI je besplatna edukacija koju je pokrenula Finska u suradnji s Europskom komisijom u cilju povećanja znanja o umjetnoj inteligenciji i približavanja tematike široj javnosti, a Hrvatska je prva zemlja u regiji koja je prevela tečaj i učinila ga dostupnim građanima. Elements of AI je razvilo Sveučilište u Helsinkiju i tehnološka kompanija Reaktor, partner za Hrvatsku je Sveučilište u Zagrebu, nositelj projekta je udruga CroAI, dok je komunikacijski partner projekta agencija 404.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:16