Domaće ulaganje

Valamar Riviera sljedeće godine planira ukupne investicije od 616,5 milijuna kuna

Valamar među prvima na Mediteranu počeo razvijati premium kampiranje, uredili i kamp s pet zvjezdica
Valamar Isabella Island Resort
 Goran Sebelić / Hanza Media

Najveća hrvatska turistička kompanija Valamar Riviera iduće godine planira ukupne investicije od 616,5 milijuna kuna, a jedna od većih bit će u kamp Istra Sunny u Funtan , koji bi pod nazivom Istra Premium Camping Resort trebao biti otvoren iduće sezone, najavljeno je iz Valamara.

U toj kompaniji napominju kako je Nadzorni odbor dao prethodnu suglasnost za ulaganja i projekte vrijedne ukupno 616,5 milijuna kuna u 2019., kao i da s novim investicijama kreću ove jeseni, odnosno da će uskoro krenuti druga faza investicije u kamp Istra Sunny Camping koji sada ima dvije zvjezdice.

Nakon investicije pod novim nazivom taj će kamp nuditi raznovrsne sadržaje, među kojima Aquapark s 1.000 četvornih metara vodene površine, kino dvoranu, pozornicu, dječje klubove i igraonice, glamping šatore i luksuzne mobilne kućice s privatnim bazenima te druge novosti.

Ne iznoseći koliko se točno od ukupnih investicija za 2019. odnosi na taj kamp, niti koliko je iznosila prva faza te investicije, iz Valamara kažu da su među prvima na Mediteranu počeli razvijati premium kampiranje pa su i prvi u Hrvatskoj uredili i kamp s pet zvjezdica, istodobno podižući razinu usluge i u drugim svojim kampovima.

"Repozicioniranje proizvoda prema ponudi više dodane vrijednosti u segmentu kampinga dio je strategije razvoja i investicija u Valamaru. Istra Premium Camping Resort nakon investicije bit će ljetovalište najviše razine, koje će otvoriti 200-ak novih radnih mjesta i zasigurno biti jedan od najboljih kampova u Europi", istaknuo je direktor operacija za kampove i direktor regije u Valamar Rivieri Bruno Radoš.

Iz Valamara još poručuju da će Istra Sunny Camping biti otvoren do 30. rujna i do tada će biti naturistički, dok će nakon investicije i s otvaranjem iduće godine biti u potpunosti "tekstilni".

Podsjetimo, Valamar Riviera je u prvih šest ovogodišnjih mjeseci ostvarila prihode od 648 milijuna kuna, što je za 13 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, uz operativnu dobit (prilagođena EBITDA) od 104 milijuna kuna ili 17 posto višu. Zbog dobrog poslovanja i početka sezone svoje zaposlenike tvrtka je na plaći za srpanj nagradila s dodatnih neoporezivih 300 kuna neto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. srpanj 2022 07:11