NASTAVLJAJU RAST

Valamar objavio brojke: Dobit je nešto niža nego 2023., a zna se i zbog čega

Prihodi Valamar Grupe u prvih šest mjeseci 2024. dosegnuli su 122,3 milijuna eura te su 16,1 posto veći nego lani

Krk Sunny Hotel Valamar

 Krk Sunny Hotel Valamar/

Prihodi Valamar Grupe u prvih šest mjeseci 2024. dosegnuli su 122,3 milijuna eura, što je 16,1 posto više nego lani, prema planu, kažu u kompaniji. Dodaju da je Valamarov rast poslovanja ponovno potaknut velikim ulaganjima u poboljšanje usluge i repozicioniranje portfelja u posljednjih deset godina, a najbolji rezultat zabilježen je u hotelima i kampovima premium segmenta.

Ostvarena operativna dobit i marža u ovoj su godini nešto niži nego u 2023. To se i očekivalo s obzirom na povećana ulaganja u zaposlenike od 20 posto te ranije otvaranje objekata, što je povuklo za sobom i cijeli niz troškova, kao što su radna snaga i agencija za posredovanje zaposlenika, hrana i piće, potrošni materijal, energija, održavanje i čišćenje.

U kompaniji ističu da su osigurali smještaj za sve djelatnike koji dolaze raditi u destinacije, a ukupan broj zaposlenih u Valamaru je 8200, uključujući sva društva Grupe i objekte pod upravljanjem.

83 milijuna eura ulaganja

Ulaganja u hotele, ljetovališta i kampove u iznosu od 83 milijuna eura uspješno su završena, prema planu, u prvoj polovici godine. Valamar Riviera d.d. uložila je 8,9 milijuna eura u repozicioniranje hotela Allegro i Miramar u Rapcu u novi Sunny brand resort Allegro Sunny Hotel & Residence.

Još jedna značajna investicija, od 5,7 milijuna eura, realizirana je obnovom hotela Koralj Sunny na otoku Krku, dodatno šireći brand Sunny i pružajući atraktivnu vrijednosnu ponudu za obiteljske goste, kako pojašnjavaju.

Najznačajnija investicija Imperial Riviere odnosi se na prvu fazu rekonstrukcije postojećeg turističkog naselja Suha Punta na Rabu, završeno je i repozicioniranje bivšeg Rivijera resorta u Makarska Sunny Resort. Buduća ulaganja usmjerena su na gradnju premium ljetovališta Pical u Poreču, gdje planiraju uložiti 139 milijuna eura kroz dvogodišnje razdoblje. Hotel Pical imat će pet zvjezdica, a planirani rok završetka svih radova očekuje se u prosincu 2025.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. kolovoz 2024 11:39