U tri kategorije

Uz bok Parizu, Rimu i Londonu: Cavtat nominiran za najbolju europsku destinaciju u 2019.

Cavtat se našao i u kategoriji najbolje destinacije za ljubitelje prirode
Cavtat
 CROPIX

Cavtat se našao uz bok Parizu, Rimu i Londonu na listi 20 destinacija nominiranih za najbolju europsku destinaciju 2019., objavio je portal European Best Destination, a izvijestila je u utorak Turistička zajednica Općine Konavle.

Natjecanje za najbolju europsku destinaciju traje tri tjedna, od 15. siječnja do 5. veljače. Tijekom tog razdoblja glasovati se može jednom tjedno s jedne IP adrese, a to možete učiniti ovdje.

Uz ovu nominaciju European Best Destination svrstao je Cavtat među najbolje i u kategorijama „Najbolja destinacija za ljubitelje prirode” te „Najbolja romantična destinacija”.

Nagrada za najbolju destinaciju u Europi dodjeljuje se od 2009. godine, a organizira je European Best Destinations (EBD), europska organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, nastala s ciljem promicanja kulture i turizma u Europi te u suradnji s turističkim uredima i udrugom EDEN, na europskoj i svjetskoj razini, promovira veće razumijevanje bogatstva, raznolikosti i kvalitete europskih destinacija.

Taj portal je proglasio grad Zagreb najboljom europskom Božićnom destinacijom u Europi tri godine za redom, dok je grad Zadar proglašen najboljom europskom destinacijom u 2016. godini.

"Sama nominacija već puno znači i otvara dodatne prilike za razvoj i promidžbu Cavtata, destinacije koja iz godine u godinu bilježi rast turista – što je jasan pokazatelj kako ima sve veći značaj na listi putovanja brojnih turista iz cijelog svijeta”, rekao je direktor Turističke zajednice općine Konavle Frano Herendija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 02:26