TURBULENCIJE

Urbani modni brand, vrlo popularan i u Hrvatskoj, u velikim problemima: Zatvaraju trgovine, dijele stotine otkaza...

Stečajem su pogođene su 92 trgovine i 721 zaposlenik

Scotch and Soda trgovina u Duesseldorfu

 /Piero Nigro/alto Press/zuma Press/profimedia

Iako se prije nekoliko godina izvukao iz financijskih turbulencija, poznati brend Scotch & Soda opet je u njih upao. Najnovije brojke pokazuju da je europska podružnica grupe, S&S Europe BV, insolventna. Prema priopćenju tvrtke, javlja Fenix Magazin, za ovakvo negativno stanje tvrtke odgovorni su ‘logistički problemi nakon ponovnog pokretanja 2023.‘ Pored ovoga, adresiran je još jedan problem, a to su rezultirajući ‘konstantni gubitci‘.

Nizozemski modni brend Scotch & Soda prošle je godine, naime, morao podnijeti zahtjev za stečaj, a zatim ga je preuzela američka tvrtka Bluestar Alliance. No, kako se iščitava iz financijskih izvješća, čini se da ti problemi još nisu u potpunosti okončani.

Podružnica S&S Europe odgovorna je za stacionarnu maloprodaju i e-trgovinu za Scotch & Soda u sjevernoj Europi. Unatoč financijskim poteškoćama, sve podružnice u Nizozemskoj za sada ostati otvorene. kako kažu iz ove modne tvrtke, stečajni upravitelji Michel Moeijes i Abslem Ourhris iz odvjetničke tvrtke Tanger Advocaten rade na ‘ponovnom pokretanju‘.

Prema podacima tvrtke, donosi Fenix Magazin, ovim stečajem pogođene su 92 trgovine i 721 zaposlenik. To uključuje 28 trgovina s 320 zaposlenih u Nizozemskoj. Preostale podružnice koje će se zatvarati su u Njemačkoj, Belgiji, Austriji i Luksemburgu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. lipanj 2024 11:14