Novi član

Uprava Uljanika za novog člana Nadzornog odbora izabrala Antu Tusuna

Novi član se tražio među predstavnicima radnika i sindikata, ali nitko nije htio tu funkciju
Ilustracija
 Goran Šebelić / Hanza Media

Uprava pulskog Uljanika izabrala je novog člana Nadzornog odbora društva Antu Tusuna, rukovoditelja Odjela plana i tehnologije ULJANIK Brodogradilišta d.d., priopćili su danas iz Uljanika.

Novog su člana imenovali budući da trenutačni NO nije mogao funkcionirati nakon što je potpredsjednik tog tijela Đino Šverko, inače predstavnik Sindikata metalaca u pulskom brodogradilištu, podnio neopozivu ostavku. Nakon toga se intenzivno tražio novi član među predstavnicima radnika i sindikata, ali nitko nije htio preuzeti tu funkciju.

- Uprava Društva u proteklih je 15- ak dana na dva sastanka pozvala sindikate koji djeluju u Uljaniku i Stožer za obranu brodogradnje Uljanik da predlože svoje predstavnike u NO društva ULJANIK d.d. radi elementarne potrebe funkcioniranja Društva. S obzirom na to da nije bilo konsenzusa i zajedničkog prijedloga gore spomenutih, na temelju propisane obveze Zakona o trgovačkim društvima, Trgovački sud u Pazinu je na prijedlog Uprave Društva u Nadzorni odbor 1. listopada 2018. imenovao g. Antu Tusuna, rukovoditelja Odjela plana i tehnologije ULJANIK Brodogradilišta d.d.. Od trenutka imenovanja Nadzorni odbor može donositi valjane odluke -, naveli su u pulskom škveru.

Inače, Uljanik se priprema za glavnu skupštinu 16. listopada na kojem će se izabrati novi Nadzorni odbor koji će potom razmatrati hoće li zadržati postojeću Upravu koja je prije dala svoje mandate na raspolaganje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 07:12