O ponudi braće Pivac

Uprava Kraša smatra da su Pivci ponudili prenisku cijenu,no planovi za tvrtku su pozitivni

U mišljenju se navodi i kako ni jedan član uprave neće prodati dionice Kraša koje posjeduju u okviru ove javne ponude
Pogon Kraša i Ivicia Pivac u krugu
 Marko Todorov / Ivo Ravlić / Hanza Media

Uprava Kraša objavila je danas na Zagrebačkoj burzi mišljenje o javnoj ponudi za preuzimanje te kompanije koju je objavila Mesna industrija braće Pivac, a u ocjeni se navodi kako je ponuđena cijena po dionici u iznosu od 430 kuna niska s obzirom na to da je cijena na burzi u vrijeme podnošenja ponude došla i do 1090 kuna po dionici. Međutim, uprava Kraša navodi i kako su predloženi strateški planovi Mesne industrije braće Pivac kompatibilni s postojećim kratkoročnim i dugoročnim planovima Kraša.

Jednako tako uprava Kraša smatra kako bi „sinergijski učinci pregovaranja nabave roba i usluga s pozicije grupe društva mogli pozitivno djelovati na smanjenje troškova poslovanja Kraša, a samim time i na povećanje njegove konkurentnosti“, te da bi ta sinergija Kraša i MIBP „pozitivno djelovala na buduće poslovanje Kraša“. Nadalje, u mišljenju se ističe da, iako je MIBP u ponudi navela kako bi „provedba strateških planova mogla kasnije utjecati na politiku zapošljavanja“, paralelno se naglašava i kako će „u fokusu biti zadržavanje i unapređenje radničkih prava i njihovo uređenje kolektivnim ugovorom, te nastavak podrške radničkom dioničarstvu“, te je zbog toga „razumijevanje uprave da provedba strateških planova neće negativno utjecati na politiku zapošljavanja i radnopravni status radnika Kraša“.

Na koncu se u mišljenju navodi i kako ni jedan član uprave neće prodati dionice Kraša koje posjeduju u okviru ove javne ponude

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:25