Promjena strateškog partnera

Uprava i Nadzorni odbor Uljanika odustali od Tomislava Debeljaka kao strateškog partnera

Odluka o odustajanju donijeta je nakon što su se u Zagrebu premijer Plenković i Uprava Uljanika sastali s kineskim izaslanstvom
Tomislav Debeljak, predsjednik Uprave Brodosplita
 Vojko Bašić / CROPIX

Tomislav Debeljak više nije strateški partner Uljanika, odlučili su danas Uprava i Nadzorni odbor Uljanika na zajedničkoj sjednici.

Obavijest o tome Uljanik je objavio na stranicama Zagrebačke burze. U obavijesti se ističe da je na današnjoj sjednici donesena odluka o stavljanju izvan snage odluke od 7. veljače, kojom je Brodograđevna industrija Split odabrana za strateškog partnera Uljanika.

“Donošenjem ove odluke odabrani strateški partner prestaje biti strateški partner Uljanika, te je Uljanik slobodan ponoviti postupak strateškog povezivanja pod uvjetima koje odrede Uprava i Nadzorni odbor Uljanika”, stoji u obavijesti.

Odluka o odustajanju od strateškog partnerstva s Debeljakom donijeta je nakon što su se u Zagrebu danas premijer Andrej Plenković i Vladino izaslanstvo, te predsjednik Uprave Uljanika Emil Bulić i predsjednik Uprave 3. maja Edi Kučan sastali s izaslanstvom China Ship Building Industry Corporation (CSIC), jedne od najvećih kineskih tvrtki, koja pokazuje interes za ulaganjima u sjevernojadranske škverove.

Premijer Plenković Huu Wenmingu, predsjedniku uprave CSIC-a, najveće kineske brodograđevne kompanije, na zemljovidu pokazuje položaj brodogradilišta Uljanik i 3. maj u odnosu na luku Rijeku i buduću nizinsku prugu Rijeka–Zagreb, od strateškog značaja za Hrvatsku, i potencijalno važne za skraćivanje pomorskog prometa između Kine i Europe.

Predstavnici CSIC-a, koje predvodi predsjednik Uprave Hu Wenming, posjetit će i Uljanik i 3. maj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:01