HTZ

Uoči Uskrsa u Hrvatskoj boravi više od 22 tisuće turista: ‘Ne očekuje se razina prometa iz predpandemijskih razdoblja‘

Turistički promet u Hrvatskoj trenutno se ostvaruje u više od 310 hotelskih objekata i 60 kampova
 Niksa Stipanicev/Cropix

U Hrvatskoj trenutno, uoči Uskrsa, boravi više od 22 tisuće turista, od kojih je oko 17 tisuća stranih, a iako se očekuje da će tijekom uskrsnih blagdana te brojke dodatno rasti, zbog svih se okolnosti, ne očekuje razina turističkog prometa iz predpandemijskih razdoblja, ističe u petak direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

"S obzirom na sve okolnosti, za predstojeće uskrsne blagdane ne očekujemo razinu prometa iz prethodnih godina i prijašnjih uskrsnih blagdana, ali, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera i protokola, očekujemo turističke aktivnosti s naglaskom na domaće tržište", kaže na upit Hine Staničić.

Kako se na blagdan Uskrsa nadovezuju i školski (proljetni) praznici u Hrvatskoj, direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) naglašava i da se turistička aktivnost s domaćeg tržišta posebice očekuje u idućem tjednu kada su ti praznici, ali se očekuje i s tržišta poput Njemačke, Slovenije, Austrije, Italije, Češke.

Iznosi i podatke da se trenutno turistički promet u Hrvatskoj ostvaruje u više od 310 hotelskih objekata i 60 kampova te da, prema županijama, najviše turista trenutno boravi u Istri, na Kvarneru i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Staničić zaključno poziva sve građane i turiste na odgovorno ponašanje, jer samo tako, kako kaže, možemo svi zajedno spremni dočekati najvažniji dio turističke godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2022 13:45