Najprofitabilnija divizija

Unatoč padu autoindustrije, ovaj proizvođač zabilježio rekordnu prodaju: 'Prijetimo Tesli'

Prodaja Porsche lani je, također, porasla za osam posto u Kini i SAD-u, njihovim najvažnijim tržištima
Porsche Taycan, tvornica u Stuttgartu
 Profimedia, AFP

Njemački proizvođač luksuznih automobila Porsche objavio je rekordne prodajne rezultate za prošlu godinu, piše Bloomberg. Globalna je isporuka Porscheovih automobila, najviše modela Macan i Cayenne, tako u 2019. porasla za 10 posto na 280.800 automobila. Time je Porsche postao najprofitabilnija divizija unutar Volkswagen Grupe, najvećeg svjetskog proizvođača automobila, koji zadnje godine trpi udarce.

- Optimistični smo da visoku potražnju možemo zadržati i u 2020. godini, a prodajni zamah trebali bi držati naši novi modeli, posebno posve električni model Taycan – kazao je Detlev von Platen, direktor prodaje u njemačkoj kompaniji.

Računaju u Porscheu da će nužna tranzicija od sportskih automobila na električne, zbog sve strožih regulacija emisije ispušnih plinova u Njemačkoj, biti uspješna. Prema pisanju Bloomberga, upravo bi električni Taycan potencijalno mogao poljuljati status električnog automobila Elona Muska, Tesle, u SAD-u.

Prodaja Porsche lani je, također, porasla za osam posto u Kini i SAD-u, njihovim najvažnijim tržištima. U Kini su tako prodali 86.752 automobila, a u SAD-u 61.568. Prodaja u Njemačkoj, gdje su zabilježili 31.618 prodanih automobila, skočila je za 15 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:29