Mobilne aplikacije

Ulaz na police Apple Storea pada s 30% na 15 posto

Apple je najavio novi program "App Store Small Business Program" po kojem će svi proizvođači aplikacija koji u protekloj kalendarskoj godini nisu ostvarili više od milijun dolara prihoda imati spomenuti popust
 Denis Charlet/AFP

Uz izuzetak Nanobita, većina domaćih softverskih tvrtki koje razvijaju mobilne aplikacije za iPhone i iOS od 1. siječnja 2021. može se prijaviti za poseban program po kojem će im trošak police na App Storeu i trošak prodaje stvari unutar njihove aplikacije pasti s 30 posto na 15 posto.

To isto vrijedit će i za sve one koji tek kreću s prodajom mobilnih aplikacija na App Storeu.

Apple je najavio novi program "App Store Small Business Program" po kojem će svi proizvođači aplikacija koji u protekloj kalendarskoj godini nisu ostvarili više od milijun dolara prihoda imati spomenuti popust.

Apple, kao i Google, naplaćuje proviziju za izlistavanje mobilnih aplikacija na svojoj trgovini aplikacija i kupovine unutar aplikacija. I dok na Android uređajima postoje regularne, alternativne trgovine mobilnih aplikacija službenom Googleovom Play Storeu, kod Applea na postoje i zato je tvrtka pod pritiskom regulatora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:52