Castellum

Ulaganje od 20 milijuna kuna: u Čakovcu otvoren prvi hotel visoke kategorije

Bussines & city break hotel Castellum ima četiri zvjezdice, a vlasnik je City projekt
Panoramska fotografija Čakovca
 Željko Hajdinjak / Hanza Media

Ministar turizma Gari Cappelli otvorio je u petak u Čakovcu hotel Castellum, prvi hotel visoke kategorije u tom gradu - s četiri zvjezdice.

Bussines & city break hotel Castellum u vlasništvu je tvrtke City projekta, a u hotel je uloženo oko 20 milijuna kuna.

Ministar je tom prigodom izjavio kako hoteli s četiri ili pet zvjezdica čine trećinu hrvatske hotelske ponude. "Ti hoteli su duže popunjeni, a u njima gosti potroše prosječno oko 120 eura", rekao je Cappelli.

Istaknuo je da ministarstvo pomaže razvoju kontinentalnog turizma te kako se posebna važnost daje objedinjavanju destinacijskog menadžmenta.

"Mi idemo na projekt udruživanja pet slavonskih županija, a predlažemo da se to napravi i ovdje na sjeveru zemlje pa da se kroz dodatna ulaganja u promociju pomogne u tom segmentu", rekao je.

Najavio je pokretanje jakog programa zdravstvenog turizma na kontinentu i potporu cikloturizmu, za koji će Međimurska županija dobiti oko pola milijuna kuna.

Hotel Castellum je u neposrednoj blizini gradskog središta, uza sam Perivoj Zrinski, a ima 30 moderno namještenih soba, multifunkcionalnu dvoranu s kapacitetom do 100 osoba, cardio fitness te salon za masažu i beauty terapije.

Voditeljica hotela Emina Lajtman istaknula je kako im je cilj poduprijeti korporativni segment Međimurske županije te zajedno s drugima raditi na jačanju Čakovca kao turističkog odredišta na karti Hrvatske.

Iz Ministarstva turizma napominju da je otvorenje hotela Castellum samo dio od najavljenih gotovo milijardu eura investicija koje očekuju hrvatski turizam u 2018. godini, a koje obuhvaćaju obnovu i/ili izgradnju velikog broja novih hotelskih jedinica čiju važnost potvrđuje i Strategija razvoja turizma do 2020. godine.

Ministar Cappelli u Čakovcu je održao radni sastanak s voditeljicom ureda Turističke zajednice Grada Čakovca Boškom Ban-Vlahek, a razgovarali su o aktualnim temama i turističkim potencijalima čakovečkog kraja. Ministar je pritom podupro "nacionalno prepoznatljivu turističku manifestaciju" Porcijunkulovo te pohvalio rad čakovečkih turističkih radnika.

Cappelli je posjetio i restoran Malu hižu u Mačkovcu, koji je odnedavno na Michelinovoj listi restorana s preporukom.

"Turisti danas u destinaciji traže autohtonost i tradiciju, žele kušati domaće proizvode i autohtonu kuhinju", istaknuo je tom prigodom Cappelli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 21:35