Mate Rimac
 Boris Kovacev/Cropix
ključ u ruke

Ugovorena izgradnja trafostanice Rimac Kampus, posao je vrijedan 57,2 milijuna kuna

Nova trafostanica nužna je za opskrbu električnom energijom budućeg Rimac Kampusa, smještenog u Kerestincu
Piše: Novac.hr/HinaObjavljeno: 25. lipanj 2021. 15:16

Tvrtka Končar - Montažni inženjering i Rimac Automobili sklopili su ugovor vrijedan 57,2 milijuna kuna za izgradnju trafostanice Rimac Kampus od 110/20 kilovolta (kV), izmještanje postojećeg 110 kV dalekovoda Rakitje - Tumbri 3 i izgradnju novog priključnog zračno kabelskog voda 110 kV po sistemu "ključ u ruke".

Ugovor su u petak u Svetoj Nedelji potpisali direktor tvrtke Rimac Automobili Mate Rimac i član Uprave Končar - Montažnog inženjeringa Gordan Planinić, izvijestili su iz Končara.

Nova trafostanica (TS) nužna je za opskrbu električnom energijom budućeg istraživačko proizvodnog centra za razvoj i proizvodnju baterija i hiperautomobila Rimac Kampus, smještenog u Kerestincu.

S obzirom na očekivanu potrebnu snagu od oko 20 megavata (MW), priključak će se realizirati preko Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS), i to naponskog nivoa 110 kV.

Buduća transformatorska stanica, smještena na lokaciji iza dvorca Kerestinec, sastojat će se od objekta u kojem će biti smještena energetska postrojenja s pripadajućom upravljačkom i ostalom opremom, dok se energetske transformatore, kao i kabelske priključke vodnih i transformatorskih polja planira smjestiti na plato transformatorske stanice.

Rok za izgradnju postrojenja je 14 mjeseci od uvođenja u posao i dostave pravomoćne građevinske dozvole, navodi se u priopćenju.

Linker
26. srpanj 2021 23:01